Articole Populare

Vinul de păpădie detoxifică organismul, este benefic în bolile de ficat și ale sistemului digestiv

Vinul din flori de păpădie este mai puțin cunoscut, însă acesta este un bun diuretic, coleretic și antipiretic, ajută la eliminarea toxinelor din organism, îmbunătățind procesele metabolice.

De asemenea, crește pofta de mâncare și este un excelent tonic pentru organism, este eficient în bolile ficatului și cele ale tractului gastro-intestinal.

Vin din flori de păpădie

Ingrediente:

  • 1 borcan de 1 litru cu flori de păpădie, fără tulpină
  • 1 kg de zahăr brun
  • 1 lămâie
  • 4 litri de apă
  • 1 linguriță de drojdie

Mod de preparare:

Puneți florile într-o sită și spălați-le sub jetul de apă, după care puneți-le într-un vas înalt, emailat.

Curățați lămâile de coajă și stoarceți sucul. Apoi turnați sucul și coaja de lămâie peste florile de păpădie. Adăugați 3 litri și jumătate de apă și puneți vasul la foc mic. Lăsați să fiarbă câteva minute, apoi luați vasul de pe foc și lăsați să se infuzeze timp de 24 de ore.

A doua zi, dizolvați zahărul în jumătate de litru de apă, într-un vas emailat,. Puneți-l la fiert până se transformă într-un sirop, apoi turnați peste infuzia de flori de păpădie.

La sfârșit adăugați drojdia dizolvată în puțină apă călduță. Acoperiți recipientul cu un tifon și lăsați la fermentat într-un loc întunecos și călduros timp de 2 zile.

Strecurați și turnați într-un recipient de sticlă și acoperiți cu un capac de plastic găurit, în care introduceți un furtun pentru a elimina dioxidul de carbon. Lăsați în continuare vinul la loc ferit de lumină.

Peste o săptămână, trageți lichidul din recipientul de sticlă cu ajutorul unui furtun, pentru a nu agita depunerea de pe fundul vasului. Păstrați vinul în sticle de culoare închisă, închise bine, încă 4-6 săptămâni înainte de consum.

Termenul de valabilitate este de cel mult 1 an.

Mod de administrare:

Luați câte 80 ml de vin din flori de păpădie, de 3 ori pe zi înainte de mese, cel mult 2 săptămâni.

Florile de păpădie fortifică organismul

Păpădia este benefică pentru inflamația și congestia ficatului și vezicii biliare. Stimulează stomacul, splina, pancreasul, digestia și curăță sângele.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.com

Surse selective: druidgarden.wordpress.com, commonsensehome.com

Printare
error: Content is protected !!