Articole Populare

Vindecarea se produce dinspre interior spre exterior – bolile sufletești despre care nu ne dăm seama – Părintele Sofian Boghiu

Bolile sufletești sunt mult mai greu de tratat decât cele trupești. Efectele acestei categorii de boli este atât de gravă încât se răsfrânge și asupra aproapelui nostru.

Părintele Sofian Boghiu enumeră câteva boli sufletești despre care nu ne dăm seama, dar de care suferim adesea: lipsa dragostei pentru semenii noștri, mânia, invidia, fățărnicia, mândria, lipsa credinței, discreditarea celorlalți și vorbirea de rău.

Acestea defapt, sunt niște păcate, care necesită mult timp pentru a se curăți și tămădui.

Dar cel mai strașnic este că noi “am pierdut conștiința păcatului. Nu ne dăm seama că greșim, comitem păcatele enumerate mai sus”, susține părintele.

Trebuie să ne străduim să înlăturăm aceste păcate, fiindcă au urmări grave, ne îmbolnăvesc pe dinăuntru.

Vindecarea acestor boli începe invers, din interior spre exterior.

“Iisus vindecă mai întâi aceste răni sufletești, iar apoi, ca o consecință a vindecării esențiale dinlăuntru, Iisus vindecă și boala trupească.”

Trupul și sufletul se pot proteja și elibera de aceste patimi prin spovedanie, Sfânta Împărtășanie, participarea la slujbele bisericești (Sfânta Liturghie, Sfântul Maslu), citirea Sfintei Scripturi.

“Fiecare dintre noi avem multe răni lăuntrice, care se vindecă prin pocăință, adică prin recunoașterea sinceră a păcatelor și regretul că le-am săvârșit, și pentru care cerem iertare.”

Pocăința înseamnă mult, înseamnă o schimbare lăuntrică, o părere de rău, schimbarea modului de a gândi și de a fi.

Prin taina spovedaniei primim iertare pentru păcatele săvârșite.

“Fiind iertați, dobândim vindecarea lăuntrică, după care se rezolvă ușor și problemele exterioare ale vieții, chiar vindecarea trupească, dacă suntem suferinzi.”

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Adaptarea: Echipa sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!