Articole Populare

Uleiul de oregano este extrem de benefic, administrat atât intern, cât şi extern. Scăpaţi de bacterii şi paraziţi cu doar câteva picături

Uleiul de oregano este un remediu foarte puternic, ce are proprietăţi antivirale, antibacteriene şi antifungice, datorită substanţei carvacol.

oregano-beneficii

Potrivit cercetătorilor americani, oregano este mai eficient decât tinidazolul – un medicament utilizat în tratamentul şi profilaxia infecţiilor bacteriene anaerobe. De cealaltă parte, cercetătorii britanici susţin că oregano are acţiuni similare cu cele ale 18 antibiotice populare, fiind mai eficient decât unele.

Carvacolul din oregano inhibă dezvoltarea bacteriilor şi stafilococului auriu.

Uleiul de oregano este un bun antibiotic, ce are proprietăţi unice. Are o cantitate de antioxidanţi de opt ori mai mare decât merele şi de trei ori mai mare decât afinele.

Administrare internă

Uleiul de oregano combate viruşii, bacteriilor şi paraziţilor. Este benefic în cazul infecţiilor urinare, prostatitei şi poate fi utilizat după operaţie pentru a preveni infecţia cu stafilococul auriu. De asemenea, este recomandat în infecţii pulmonare, tuse şi dureri în gât.

Intern, la maturi, se administrează câte 5 picături, de 3-5 ori pe zi, timp de 2 săptămâni.

Întrucât are o aromă înţepătoare, se începe cu 1 picătură pe zi, mărind apoi cantitatea. Se poate dizolva cu apă sau amesteca într-o linguriţă de miere.

Se ţine puţin în gură, apoi se înghite.

În cazul infecţiilor pulmonare, sunt recomandate şi inhalaţiile:

Fierbeţi apa într-un vas, puneţi câteva picături de ulei de oregano în apa fierbinte, ţineţi faţa deasupra vasului, acoperiţi capul cu un prosop şi inspiraţi adânc.

Uz extern

Este recomandată aplicarea uleiului de oregano pe zona afectată de 2-3 ori pe zi.

  • Afecţiuni ale pielii – înţepături, infecţii, furuncule, acnee, psoriazis, iritaţii, negi, micoze.

Aplicaţi câteva picături de ulei şi frecaţi până intră în piele. Dacă aveţi răni sau furuncule, acoperiţi, ulterior, cu un plasture.

  • Dinţi şi gingii – se utilizează pentru dezinfectarea cavităţii bucale, tratarea paradontozei. În locul pastei de dinţi, folosiţi ulei de oregano, aplicând câteva picături pe periuţa de dinţi.

Dacă aveţi probleme cu gingiile, masaţi-le cu puţin ulei de oregano.

  • Ciupercă, mătreaţă sau iritaţii ale scalpului – se adaugă câteva picături de ulei în şampon, se aplică pe păr, se lasă câteva minute, apoi se clăteşte.
  • Herpes – aplicaţi 1-3 picături pe zona afectată, de 2-3 ori pe zi.
  • Ciupercă la picioare – aplicaţi câteva picături de ulei între degete şi pe unghii şi masaţi.
  • Igienă intimă – împotriva infecţiilor cu ciuperci, se adaugă câteva picături de ulei în cada cu apă caldă.

Precauţii, contraindicaţii

Beneficiile menţionate anterior sunt caracteristice doar uleiului de oragano sălbatic şi nu celui comun, care este folosit pe post de condiment. Persoanele ce au alergie la cimbru, busuioc, mentă sau salvie, ar trebui să fie precauţi la utilizarea uleiului de oregano. Este contraindicat gravidelor.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!