Articole Populare

Uleiul de cocos şi cele peste 100 de utilizări ale sale

Uleiul de cocos este un aliment de neînlocuit pentru sănătatea ta. Principalele beneficii ale uleiului de cocos pot fi atribuite prezenţei acizilor graşi cu lanţ mediu care includ acidul lauric, acidul capric şi acidul caprilic. Aceştia sunt agenţi antimicrobieni puternici, cu o eficiența ridicată împotriva viruşilor, ciupercilor şi a multor bacterii. Modul lor de acţiune ar consta în dezintegrarea pereţilor celulelor antimicrobiene.

Se zice că are peste 100 de beneficii pentru sănătatea ta.

Îţi prezentăm câteva din ele:

  1. Beneficiază activitatea cerebrală.

Oamenii de ştiinţă susţin că o lingură de ulei de cocos pe zi are rol benefic în combaterea şi ameliorarea dementelor şi degenerării neuronale. La fel îmbunătăţeşte memoria şi capacităţile de învăţare.

  1. Un aliment ideal pentru gătit.

Este un aliment ideal de gătit pentru că este stabil şi rezistent la temperaturi înalte spre deosebire de celelalte uleiuri vegetale.

  1. Balsam pentru hidratarea părului.

Uleiul de cocos este un remediu benefic pentru păr. Mai mult ca atât, acesta hidratează şi scalpul uscat. Face părul mai puternic şi îl ajută să îşi menţină umiditatea naturală.

  1. Menţine sănătatea glandei tiroide.

Uleiul de cocos poate susţine sanătatea glandei tiroide datorită combinaţiei unice de proprietăţi nutritive şi prin faptul că acesta ajunge direct la ficat fără a fi nevoie de implicarea hormonilor sau enezimelor în procesul digestiei.  

  1. Îmbunătăţeşte digestia.

Uleiul de cocos te ajută în cazul când ai probleme digestive sau candida. Acizii graşi din componenţa uleiului ajută la digerarea mai uşoară a alimentelor.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.com

Sursa: well-beingsecrets.com

Printare
error: Content is protected !!