Articole Populare

Uleiul de cocos este un remediu ideal! Vezi care sunt utilizările acestuia în igiena personală

Multe dintre produsele de igienă personală conţin o mulţime de chimicale, care au efecte adverse ce pot afecta pielea. Dar există alternative mai sănătoase, cum ar fi uleiul de cocos.

coconut-oil-wooden-sppoon

Întrucât conţine antioxidanţi şi are proprietăţi antiinflamatoare, acesta îmbunătăţeşte absorbţia de nutrienţi în organism. De asemenea, are proprietăţi antivirale, antifungice şi antibacteriene.

Uleiul de cocos poate fi utilizat într-o mulţime de cazuri:

1. Ulei de masaj

Are un miros plăcut şi este eficient în cazul durerilor musculare.

2. Pastă de dinţi

Puteţi prepara acasă o pastă de dinţi, amestecând ulei de cocos cu praf de copt.

3. Lubrifiant

Uleiul de cocos este un excelent remediu împotriva varicelor. Masaţi zonele afectate de 3-6 ori pe zi.

4. Cremă împotriva vergeturilor

Datorită proprietăţilor sale nutritive, uleiul de cocos este foarte benefic în cazul pielii cu vergeturi. Masaţi zonele afectate de 3-4 ori pe zi.

5. Tratează varicele

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai eficiente remedii în cazul venelor varicoase. Masaţi zonele afectate de 3-6 ori pe zi.

6. Vindecă arsurile

Uleiul de cocos accelerează procesul de vindecare a arsurilor. Se aplică frecvent pe piele, atât timp cât este necesar. Totodată uleiul de cocos împiedică formarea cicatricilor permanente.

7. Deodorant

Datorită proprietăţilor antifungice şi antibacteriale, nu permite dezvoltarea ciupercilor şi bacteriilor. Înlocuierea deodorantelor obişnuite cu ulei de cocos este benefică, întrucât primele conţin aluminiu, ce poate cauza apariţia cancerului.

8. Remediu împotriva mătreţii

Uleiul de cocos este perfect în cazul mâncărimii şi exfolierii scalpului. Totodată, normalizează secreţia de ulei de pe scalp, care este cauza principală a apariţiei mătreţii. Se aplică uleiul de cocos pe scalp înainte de somn, iar dimineaţa se îndepărtează cu ajutorul unui şampon vegan.

9. Tratează vânătăile

Pe lângă faptul că tratează eficient vânătăile, uleiul de cocos previne umflarea şi înroşirea zonei lovite.

10. Balsam pentru gene

Se ia puţin ulei de cocos şi se aplică pe gene înainte de culcare.

11. Întăreşte unghiile

Frecaţi unghiile cu ulei de cocos şi veţi proteja, astfel, straturile de keratină, care pot fi deteriorate de factorii externi.

12. Demachiant

Aplicaţi ulei de cocos pe faţa cu ajutorul unui disc demachiant, apoi îndepărtaţi-l cu săpun hidratant.

13. Micşorează porii

Întrucât micşorează porii, împiedică praful să intre în contact cu aceştia, fapt ce provoacă apariţia acneei. De asemenea, uleiul de cocos înmoaie şi catifelează pielea.

14. Aftershave

Uleiul de cocos calmează şi vindecă pielea iritată.

15. Exfoliant

Frecaţi bine pielea cu ulei de cocos, apoi îndepărtaţi-l cu ajutorul unei mănuşi pentru scrubbing. Astfel veţi înlătura murdăria care afectează pielea. Totodată, pielea va deveni mai catifelată, hidratată şi elastică.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: healthylifetricks.com

Printare
error: Content is protected !!