Articole Populare

Țineți picioarele în soluție de clătit gura timp de 30 de minute. Se va întâmpla ceva miraculos!

Problemele cu picioarele ne pot strica dispoziţia pentru mult timp, provocând un disconfort nemaipomenit! Ereditatea, modul de viaţă nesănătos, alegerea greşită a încălţămintei şi imunitatea slabă sunt principalele cauze ale bolilor ce ne atacă picioarele.

Redacţia Sanatosi.com  a făcut o selecţie a celor mai eficiente metode de luptă cu astfel de probleme. Ciuperca piciorului, unghii incarnate, bătături şi chiar guta – toate acestea vor rămâne în trecut dacă veţi lua măsurile necesare.

Bolile picioarelor

 1. Ciuperca piciorului
  Pentru a scăpa de ciupercă încercaţi să faceţi băi de picioare cu soluţie de clătit gura. Ţineţi picioarele în acest lichid antiseptic timp de 30 de minute. După câteva tratamente boala va dispărea!
  1
 2. Degetele deformate
  Boala piciorului plat, artroza şi deficitul de calciu în organism pot duce la deformarea degetelor. Pentru a le vindeca e suficient să faceţi gimnastică! Întindeţi articulaţiile degetelor, ceea ce este deosebit de eficient dacă o faceţi după o baie fierbinte.
  O altă activitate folositoare şi distractivă este ridicarea obiectelor cu ajutorul degetelor de la picioare! Astfel ele devin mult mai sănătoase.
  2
 3. Bătăturile
  De regulă bătăturile sunt problema oamenilor care au o transpiraţie activă a picioarelor. Aplicaţi deodorant solid pe zonele problematice şi bătăturile nu vor mai îndrăzni să apară!
  3
 4. Osul ieşit la picior
  Amestecaţi sucul unui ardei roşu iute cu vaselină şi aplicaţi amestecul pe zona afectată. În timp ce deformaţia poate fi înlăturată prin operaţie chirurgicală (şi asta nu în toate cazurile), soluţia cu ardeiul roşu vă va scuti de inflamaţie şi durere mult mai simplu! Căci secretul este în capsaicină: o substanţă cu proprietăţi antiinflamatorii puternice, care este în componenţa ardeiului roşu.
  Pe parcursul zilei, de asemenea puteţi unge inflamaţia cu ghimbir şi curcumă, aceste condimente având şi ele efecte antiinflamatorii.
  4
 5. Bătăturile în talpă
  În acest caz o soluţie extraordinară este ceapa crudă marinată în oţet de mere! Preparaţi acest “deliciu” pentru picioare şi, înainte de a merge la culcare, aplicaţi-l pe zonele afectate şi înfăşuraţi piciorul într-o pungă. Repetaţi procedura în fiecare seară până când bătăturile vor dispărea!
  5
 6. Durerea de călcâi
  Cea mai eficientă soluţie împotriva acestei dureri este gheaţa. Masaţi călcâiul cu un obiect rece sau cu o pungă cu gheaţă. O altă soluţie ar fi întinderea muşchilor tălpii şi masajul îndelungat al acesteia.
  6
 7. Podagra
  Dacă aveţi chiar şi cele mai nevinovate simptome ale acestei boli, ar fi bine să eliminaţi din regimul alimentar zahărul şi orice dulciuri. Efectul va fi foarte rapid! De asemenea, vă recomandăm să consumaţi dimineaţa o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvată într-un pahar de apă. O astfel de soluţie va normaliza echilibrul acido-bazic din organism şi va calma procesele dureroase.
  7
 8. Micoza piciorului
  În asemenea cazuri cel mai eficient este usturoiul. Tăiaţi câţiva căţei de usturoi în jumătate şi puneţi bucăţile între degetele de la picioare. E adevărat că este o soluţie usturătoare şi cu miros neplăcut, dar în schimb tratează micoza mai bine decât orice preparate farmaceutice! Simptomele vor dispărea foarte curând.
  8
 9. Unghia incarnată
  Preparaţi un unguent din mentă pentru a dezinfecta unghia şi pielea traumată. Reţineţi: nu înlăturaţi unghia incarnată de sine stătător, ci apelaţi la un medic specialist!
  9
 10. Pielea aspră
  Pentru a înlătura cu uşurinţă fragmentele de piele înăsprită faceţi o baie de picioare cu peroxid de hidrogen. Dizolvaţi 4 linguri de peroxid în 1.5 litri de apă. Ţineţi picioarele în această soluţie timp de 15 minute şi veţi simţi “pe propria piele” efectele unei asemenea băi. Apoi frecaţi locurile afectate cu o piatră ponce: rezultatul este garantat!
  10
 11. Încălţămintea
  În plus, am vrea să subliniem unele idei cu privire la încălţăminte, care în caz că este incomodă, prea îngustă, strâmtă şi nenaturală devine principala cauză a îmbolnăvirii picioarelor. Mereu alegeţi încălţămintea care se aşează bine pe picior!
  11

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!