Articole Populare

Ţineţi diabetul sub control cu aceste infuzii recomandate de profesorul Constantin Pârvu

Constatin Pârvu este un om de ştiinţă, specializat în domeniul fitoterapiei, ecologiei şi mediului.

A scris cartea „Enciclopedia Plantelor”, în care descrie aproape toate plantele din România. Lucrarea cuprinde reţete populare, care au fost corelate cu ştiinţa.

Pentru combaterea diabetului, Constantin Pârvu recomandă următoarele infuzii:

Infuzie de afin (vaccinium myrtillus)

Preparaţi o infuzie dintr-o linguriţă de frunze uscate mărunţite sau pulbere de frunze, turnând peste acestea 200 ml de apă în clocot. Acoperiţi pentru 20-30 de minute. Strecuraţi şi beţi câte 2-3 căni pe zi.

Preparaţi o infuzie dintr-o linguriţă de frunze, peste care turnaţi 1 cană cu apă în clocot. Lăsaţi acoperit timp de 20 de minute. Strecuraţi şi beţi 2-3 căni pe zi, timp de 40 de zile. Faceţi pauză 14 zile, apoi repetaţi cura.

Infuzie de brustur (Arctium lappa)

Preparaţi o infuzie dintr-o rădăcină mărunţită, peste care turnaţi 1 cană (250 ml) de apă clocotită. Acoperiţi pentru 15 minute, strecuraţi, apoi beţi 2-3 căni pe zi.

Infuzie din frunze de căpşun (Fragaria moschata)

Turnaţi peste 2 linguriţe de plantă uscată şi mărunţită 1 cană (250 ml) cu apă fiartă. Lăsaţi să stea 20 minute. Strecuraţi şi beţi 2 căni pe zi.

Infuzie de dud-alb (Morus alba)

Turnaţi 1 cană cu apă clocotită peste 1-2 linguri frunze uscate şi mărunţite. Acoperiţi infuzia pentru 15-20 minute. Strecuraţi şi beţi 2-3 căni pe zi, după mesele principale sau câte o lingură din oră în oră.

Preparaţi un decoct din 2 linguri de frunze uscate şi mărunţite la 1 cană (250 ml) cu apă rece. Turnaţi apa peste plantă şi lăsaţi 30 de minute, după care fierbeţi timp 2-3 minute. Strecuraţi şi lăsaţi să se răcească puţin, să fie cald. Beţi 2-3 căni pe zi, după mese.

Infuzie de dud-negru (Morus nigra)

Faceţi o infuzie din 1-2 linguri frunze uscate şi mărunţite peste care turnaţi 1 cană (250 ml) cu apă clocotită. Lăsaţi să stea timp de 15-20 minute. Strecuraţi şi beţi 2-3 căni pe zi, după mesele principale sau câte o lingură din oră în oră.

Preparaţi un decoct din 2 linguri frunze uscate şi mărunţite la 1 cană (250 ml) cu apă rece. Turnaţi apa peste plantă şi lăsaţi  30 de minute, apoi fierbeţi timp de 2-3 minute. Strecuraţi şi lăsaţi să se răcească, pănă devine călduţă. Beţi 2-3 căni pe zi, după mese.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!