Articole Populare

Sucul de cartofi este utilizat cu succes în medicina naturistă pentru tratarea diferitelor boli

Cartoful crud a fost folosit încă din vechime pentru tratarea diferitelor boli. Sucul de cartofi are o mulţime de beneficii pentru sănătate.

Pentru tratarea gastritei, este recomandat consumul unei linguri de suc de cartofi amestecat cu puţină apă, cu jumătate de oră înainte de masă.

În caz de ulcer gastric şi duodenal, este indicat consumul a 50 ml de suc de cartof, înainte de mesele principale.

Dr. John Tucakov susţine că sucul de cartofi reduce nivelul de zahăr din sânge şi contribuie la tratarea bolilor pulmonare.

Sucul de cartofi mai este folosit ca remediu eficient împotriva bolilor de ficat, rinichi şi inimă. De asemenea, acesta ameliorează simptomele diabetului zaharat şi reumatismului.

Beneficiile sucului de cartof

  • Întăreşte sistemul imunitar
  • Este benefic pentru piele
  • Detoxifică organismul
  • Are efect anticancerigen
  • Previne gastrita şi alte boli ale stomacului
  • Previne apariţia bolilor cardiovasculare
  • Contribuie la tratarea bolilor renale şi hepatice

Întrucât coaja de cartof are proprietăţi detoxifiante, consumul de cartofi cruzi necurăţaţi asigură organismul cu proteine, carbohidraţi, potasiu, magneziu, fier, zinc şi vitaminele C şi B6.

Modul de preparare a sucului de cartofi:

Spălaţi cartofii şi curăţaţi părţile deteriorate. Daţi-i prin răzătoare, puneţi-i într-o pânză şi stoarceţi-i. Se consumă ca atare sau combinat cu suc de mere, morcovi sau alte fructe şi legume.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: twice.hu

Printare
error: Content is protected !!