Articole Populare

Studii medicale recente: 3 “se poate” și 6 “nu se poate” după luarea mesei.

Toată lumea are sute de obiceiuri care s-au înrădăcinat în creierul nostru. Dar, din păcate, multe dintre ele sunt, sau ar putea fi cauza sănătății noastre șubrede. Se dovedește că sănătatea noastră este afectată nu doar de ceea ce mâncăm, ci și de ceea ce facem după ce luăm masa. Sistemul nostru digestiv este foarte sensibil, și ar trebui să avem o atitudine serioasă față de el.

Redacția noastră a pregătit o selecție de sfaturi utile pentru dvs., care a fost întocmită pe baza cercetărilor medicale. Aflați ce anume vă poate afecta sănătatea ca să știți la ce trebuie să renunțați. Aveți grijă de sănătatea dvs.!

Ce nu trebuie să faceți imediat după masă

1. “Nu” plimbărilor

Mulți dintre noi cred că după o masă copioasă este util să mergem la o plimbare, dar de fapt nu este așa. Mersul pe jos după mese poate provoca reflux de acid și indigestie.

Mersul pe jos este o modalitate bună de a arde caloriile. Dar, medicii recomandă sa o faceți la 15-20 de minute după masă.

прогулка

2. “Nu” fructelor

Unii oameni sunt de părerea că fructele trebuiesc consumate după mese, în calitate de desert. Dar, de fapt, nu este așa.

Fructele consumate după o masă principală, intră în contact cu ea și încep să fermenteze. Acest lucru întrerupe procesul digestiv normal. Este mai bine să le mâncați cu o oră înainte de masă sau cel puțin la 2 ore după.

прогулка

3. “Nu” ceaiului

Medicii ne recomandă să nu bem ceai după masă, deoarece acesta conține acizi care leagă fierul, împiedicându-l să se absoarbă. Când consumăm această băutură în timpul mesei sau după masă, noi nu obținem cantitatea necesară de fier din alimente.
De aceea, timpul perfect pentru servirea ceaiului este la o oră după masă.

чай

4. “Nu” somnului

Majoritatea dintre noi obișnuim să mergem la culcare imediat după cină, dar acest obicei este dăunător. În poziția culcat pe spate o cantitate mică de sucuri digestive trece înapoi din stomac în esofag.
Iată de ce, unii oameni au arsuri la stomac atunci când merg la culcare imediat ce au luat masa. Pentru a evita această problemă, mergeți la culcare cel puțin la două ore după masă.

сон

5. Nu se face baie

Scăldatul în apă caldă crește fluxul sanguin la nivelul membrelor și pe întreaga suprafață a corpului. În consecință, fluxul de sânge în zona stomacului scade. Faceți baie la o jumătate de oră sau o oră după masă.

прием ванной

6. “Nu” fumatului

Fumatul după masă provoacă simptomele sindromului de colon iritat. De asemenea, acesta afectează mușchii colonului responsabil pentru etapa finală a procesului digestiv.

курение

Ce trebuie să faceți imediat după masă

1. “Da” unui pahar cu apă caldă

Pentru buna digestie a alimentelor în prima oră după luarea mesei, organismul are nevoie de energie și căldură. De aceea nu se recomandă să consumați ceva rece după masa principală, cum ar fi de exemplu înghețata. Cel mai bine este să beți câteva înghițituri de apă caldă.

теплая вода

2. “Da” discuției cu cei dragi

общение
девушка за ноутбуком

Sperăm că veți ține seama de aceste recomandări și veți avea grijă de sistemul dvs. digestiv.

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!