Articole Populare

Sigur nu știai ASTA! Iată ce spun nutriționiștii români despre Piftie!

Deși pare un aliment banal, în realitate piftia de porc este cea mai sănătoasă și utilă formă de consum a cărnii acestui animal. Atunci când consumăm carne curată organismul nostru se suprasolicită încercând să digereze și asimileze această carne. Drept rezultat, chiar dacă ne simțim sătui și mai energici, organismul nostru este supraobosit pentru că a depus extrem de mult efort pentru a descompune carnea.

În schimb, consumând carnea de porc sub formă de piftie noi practic facem jumătate din treaba pe care trebuie să o facă stomacul și intestinele noastre.

646x404

În trecut se credea că conținutul ridicat de grăsimi din piftie nu fac acest produs util pentru sănătate, însă în prezent situația s-a schimbat. Nutriționiștii constată că grăsimea din piftie nu este o simplă grăsime, ci una extrem de bogată în aminoacizi. Aceștia la rândul său sunt folosiți cu succes în industria cosmetică, pentru că au proprietăți regeneratoare.

Lizina din piftie ne face mai imuni în fața infecțiilor iar vitamina C ajută la sinteza colagenului, ceea ce contribuie la sănătatea părului și unghiilor.

Totuși nutriționiștii ne atenționează să nu abuzăm cu grăsimea din piftie. Trebuie să ne limităm doar la grăsimea din carne iar pe cea de la suprafață trebuie să o îndepărtăm.

Dar cum se prepară o piftie perfectă?

Secretul piftiei constă desigur în gelatină, o substanţă care ajută la închegat. Pentru ca piftia să se prindă cât mai bine este nevoie de adăugat cât mai multe oase. Pielea, urechile și ghearele la fel ajută la închegat. Le puteți pune la fiert după care le scoateți de acolo.

De asemenea, nu trebuie de uitat că beneficiem de piftie cel mai mult atunci când o consumăm împreună cu salată.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l prietenilor tăi!

Îți dorim multă sănătate!

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!