Articole Populare

Și-a ținut piciorele în apă cu bicarbonat de sodiu preț de câteva minute. Nu știam că are așa efect!

Trebuie să recunosc că sunt îndrăgostită de bicarbonatul de

sodiu. Și nu cunosc niciun produs care să coste atât de puțin, dar în același timp să-l folosești la spălatul pe cap, la curățarea veselei, la prepararea bucatelor, la spălarea rufelor și la tratarea mai multor boli. Eu reușesc să economisesc o mulțime de bani, pentru că acum nu cumpăr produse chimice de uz casnic inutile și produse cosmetice. Și dvs puteți încerca să vă rezolvați problemele casnice cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Iată cel puțin 17 cazuri în care acest produs vă va fi util!

 1. Omlete “pufoase”

Ca omletele să iasă pufoase și vaporoase, adăugați câte 1/4 de linguriță de bicarbonat de sodiu la fiecare 3 ouă. Cel mai important lucru este să nu exagerați cu bicarbonatul de sodiu, altfel va avea un gust specific.

 1. Leguminoase moi

Ca fasolea, mazărea, lintea și alte leguminoase să iasă moi și bine fierte, puneți-le în prealabil la înmuiat în apă cu un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu.

 1. Gata cu mirosul!

Dacă ați curățat un pește sau ați tăiat usturoi, atunci mâinile dvs vor mirosi chiar și după ce le veți spăla cu săpun. Luați un pic de bicarbonat de sodiu și adăugați câteva picături de apă pentru a obține o pastă. Spălați-vă pe mâini cu această pastă și clătiți-le cu apă caldă.

 1. Activități pentru copii

Pentru a vă bucura copilul cu un joc amuzant faceți în felul următor: fierbeți 2 părți de bicarbonat de sodiu, 1 parte de amidon de porumb și 1¼ părți de apă până când veți obține o compoziție groasă. Lăsați-o să se răcească, și iată vă puteți juca cu “lut”. Este un joc foarte interesant și deloc riscant pentru sănătate.

 1. Soluție de curățat pentru mașina de spălat vase

Deseori în mașina de spălat vase apare un miros neplăcut. Este simplu să scăpați de el – chiar în recipientul mașinii, turnați 1 pahar de bicarbonat de sodiu și setați-o la ciclul normal. Dacă mirosul nu va dispărea din prima încercare, atunci puneți câte o linguriță de fiecare dată când spălați vesela.

 1. Fundul ars

Îndepărtarea arsurii de pe fundul vaselor este o muncă extrem de dificilă. Pentru a o ușura, încercați să radeți cât mai multe resturi de mâncare și apoi turnați 0.5 de pahar de bicarbonat de sodiu, acoperiți cu apă și puneți la fiert. Dacă este necesar, repetați această procedură de două ori.

 1. Roșii dulci

Dacă veți presăra pământul din jurul tufelor de roșii cu bicarbonat de sodiu, atunci ele vor crește mult mai dulci.

 1. Mucegaiul de pe cărți

Acest lucru se întâmplă atunci când cartea nu este îngrijită într-un mod corespunzător. Presărați un pic de bicarbonat de sodiu între paginile cărții și puneți-o într-o pungă de hârtie. Lăsați-o să stea câteva zile. Apoi curățați-o de mucegai și puneți-o la soare.

 1. Arsuri solare

Turnați un pahar de bicarbonat de sodiu într-o cadă cu apă la temperatura camerei. Această metodă va calma durerea provocată de arsurile solare.

 1. Descuamarea pielii nou-născutului

La sugari de multe ori începe să se descuameze pielea de pe cap. Bicarbonatul de sodiu va fi util și în acest caz. Diluați direct în palmă câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu și 1 linguriță de apă. Exfoliați zona afectată cât mai delicat, având grijă să nu pătrundă soluția în ochii bebelușului. Apoi ștergeți-i capul cu o cârpă umedă. Repetați această îngrijire timp de 2-3 zile.

 1. Ulcerul bucal

Pentru a trata ulcerele bucale, clătiți gura cu o soluție de 1 linguriță de bicarbonat de sodiu diluat într-un pahar cu apă caldă la fiecare 2 ore.

12. Cuptor cu microunde curat

Puneți în cuptorul cu microunde un pahar cu apă cu o lingură de bicarbonat de sodiu și setați regimul maxim pentru 3-5 minute. După aceea, orice murdărie de pe pereți o puteți ușor înlătura cu o cârpă moale.

 1. Pereți murdari

Orice pată de pe pereți (tapet, ipsos) poate fi îndepărtată cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Pentru a face acest lucru, presărați pe o cârpă umedă bicarbonat de sodiu și ștergeți pata, iar apoi clătiți cu apă și lăsați peretele să se usuce.

 1. Durere în stomac

Bicarbonatul de sodiu are un conținut alcalin extrem de mare, prin urmare, neutralizează acidul foarte bine. În special, el ajută la echilibrarea pH-ului produselor care cresc aciditatea. Un praf mic de bicarbonat de sodiu adăugat în cafea, suc de portocale, bucate cu roșii previne arsurile la stomac.

 1. Înțepăturile de insecte

Înțepăturile de insecte, mai ales în timpul sezonului de vară, creează o mulțime de probleme. Pentru a calma mâncărimea, diluați câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu în câteva picături de apă, pentru a obține o pastă cu o consistență groasă. Aplicați acest amestec pe zona afectată și lăsați să se usuce, apoi scuturați. Acest amestec va ajuta, de asemenea, la calmarea umflăturilor provocate de înțepătura de albină sau de viespe.

 1. Iarba răsărită între dale

Dacă vreți să nu crească iarbă între dalele din grădină, presărați de-a lungul rosturilor pavajului un pic de bicarbonat de sodiu.

 1. Mirosul neplăcut al picioarelor

Transpirația picioarelor și mirosul neplăcut vor dispărea, dacă veți face băi de picioare cu bicarbonat de sodiu. Adăugați bicarbonat de sodiu în lighean cu o proporție de 2-3 linguri la 5 litri de apă. Țineți picioarele timp de 15-20 de minute, apoi ștergeți-le bine. Acest lucru vă va ajuta nu doar să îndepărtați mirosul, ci și să luptați împotriva ciupercii piciorului.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!