Articole Populare

Sfecla roşie, deseori trecută cu vederea, face minuni! Previne şi combate zeci de boli, printre care cancerul şi diabetul

Sfecla roşie este o legumă cu numeroase proprietăţi benefice, care deseori este trecută cu vederea. Este folosită încă din antichitate de chinezi, considerând că aceasta întăreşte inima şi curăţă sângele şi de către greci, care o foloseau pentru reducerea febrei.

beetroot-juice

Femeilor aflate la menopauză li se recomandă să consume sfeclă roşie, întrucât este bogată în magneziu, zinc, iod, calciu, nitraţi naturali şi sodiu. Iată care sunt modalităţile de tratare cu sfeclă roşie:

Boli de rinichi, ficat, vezică biliară şi splină

Se prepară suc de sfeclă roşie amestecat cu suc de lămâie sau suc de sfeclă combinat cu suc de morcovi. La început se recomandă ca porţiunile să fie de 50 ml, iar treptat se măreşte doza până la 250 de ml.

Detoxifiere

Datorită conţinutului de colină, sucul de sfeclă roşie curăţă întreg organismul de toxine. Este foarte benefic pentru persoanele care vor să-şi purifice sângele.

Hipertensiune

Consumul zilnic de sfeclă reglează tensiunea arterială. Leguma este utilă atât pentru ridicarea, cât şi reducerea tensiunii arteriale.

Cancer

Potrivit studiilor, betanina din sfecla roşie are un rol important în prevenirea cancerului. Consumul regulat de sfeclă previne cancerul de stomac, colon, plămâni şi cel cerebral.

Varice

Sfecla roşie combate şi previne eficient varicele, măreşte elasticitatea vaselor sanguine, iar datorită magneziului, previne formarea cheagurilor de sânge.

Colesterol

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Centrului Medical din Maryland, sfecla roşie, datorită conţinutului bogat de vitamina B3, ajută la scăderea nivelului de colesterol rău şi creşterii celui bun. De asemenea, consumul de sfeclă roşie normalizează nivelul de trigliceride din sânge.

Când preparaţi sucul de sfeclă, adaugaţi în storcător şi frunzele, întrucât acestea conţin cea mai mare cantitate de niacină.

Leucemie

Pentru tratarea leucemiei, consumaţi zilnic 450 ml de suc de sfeclă, ţelină şi morcov, timp de 60 de zile, după care faceţi pauză 15 zile, iar apoi reluaţi cura.

Anemie

Datorită conţinutului de fier, magneziu şi vitamina B6, sfecla roşie combate anemia, stimulând producerea globulelor roşii. Se recomandă consumul, timp de o lună, a 150 g de sfeclă roşie crudă, o dată la 2-3 zile.

Diabet

Reglează glicemia persoanelor ce suferă de diabet de tip I şi II. Are efecte diuretice şi previne complicaţiile cardiovasculare ale diabetului.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!