Articole Populare

Savanții au descoperit un remediu natural împotriva demenței… Dacă îl mirosiți veți crește capacitatea de memorare cu 75%

Plantele aromate sunt un mod extraordinar de a face bucatele mai aromate fără a adăuga calorii în plus. Una dintre plantele mele preferate este rozmarinul. Acesta poate fi folosit practic în toate bucatele: friptură din orice carne cu rozmarin, roșii cu rozmarin, pâine cu rozmarin… El redă o aromă deosebită și foarte schimbătoare. De aceea este o plantă de bază care se află pe toate rafturile de condimente.

Știați oare că rozmarinul este mai mult decât o aromă în bucate? De fapt, rozmarinul este unul dintre remediile naturale împotriva demenței.

4

Rozmarinul a fost utilizat de mult timp ca fiind un simbol al memoriei. În Egiptul antic, crenguțele de rozmarin erau puse pe sicrie și pietre funerare. A fost menționat chiar și de Shakespeare în opera Hamlet: „Iată rozmarinul, este pentru memorie”. Savanții au demonstrat că există legătură între rozmarin și memorie.

În cadrul unui studiu științific, condus de Moss, Cookm Wesnes și Duckett, au fost testate abilitățile cognitive ale persoanelor de 75 de ani după ce au mirosit pudră de rozmarin. Cei care au fost supuși acestui test și-au îmbunătățit semnificativ abilitățile cognitive.

Se pare că rozmarinul conține un compus extraordinar numit 1.8-cineol care poate ridica moralul și dezvolta abilitatea de a-și reaminti. Echipa de savanți a dorit să arate că memoria s-a îmbunătățit cu 75% mai mult după ce s-a mirosit ulei de rozmarin.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com

Sursa: Metaspoon.com

Printare
error: Content is protected !!