Articole Populare

Rozmarinul previne dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul ficatului, stomacului, colonului şi sânului

Rozmarinul este o mirodenie ce conţine o serie de compuşi cu proprietăţi anticangerigene: uleiuri esenţiale, carnasol, acid carnosic, acid ursolic şi acid rozmarinic.

1

Potrivit studiilor, aroma rozmarinului poate crește memoria cu 75 %.  Pe lângă îmbunătăţirea energiei mentale şi a funcţiilor cognitive, această plantă ajută la combaterea cancerului.

În Jurnalul American Food Science and Nutrition au fost publicate nişte studii, potrivit cărora compușii activi din rozmarin au capacitatea de a suprima dezvoltarea tumorilor la nivelul mai multor organe: ficat, stomac, colon, sân, precum și la nivelul celulelor de leucemie și melanom.

Un al studiu realizat pe celule în 2012 a arătat că uleiul esențial de rozmarin 1% are o activitate anticancerigenă foarte puternică, peste 90 de procente împotriva cancerului ovarian și hepatic.

Iar studiul realizat în 2014 publicat în Jurnalul Internațional de Oncologie, susţine că substnaţa numită carnosol – unul din principalii compuși pe care îi conţine rozmarinul, care are proprietăți anticancerigene și antiinflamatoare, reduce capacitatea de supraviețuire a celulelor de cancer de colon la oameni.

Este contraindicată administratea internă a uleiurilor esenţiale, deoarece sunt foarte concentrate. O doză mică poate prezenta pericol.

Folosiţi rozmarinul proaspăt sau uscat ca aromatizant în prepararea bucatelor pentru a beneficia de proprităţile mirodeniei. Adăugaţi rozmarinul spre finalul preparării pentru a păstra aroma.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!