Articole Populare

Respectaţi aceste reguli importante pentru a preveni infectarea cu hepatita C

Hepatita C este o afecţiune ce nu poate fi transmisă prin simpla atingere, îmbrăţisări sau apropiere fizică. Aceasta se transmite prin contactul cu sângele, de aceea este bine să fiţi precauţi la acţiunile care provoacă sângerare, dar şi la contactele sexuale.

Iată 7 reguli care contribuie la prevenirea infectării cu Hepatita C:

1. Informaţi-vă corect. Există persoane care nu ştiu diferenţele dintre tipurile de hepatită sau consideră că toate bolile infecţioase se pot transmite foarte uşor prin simpla atingere, ceea ce nu este adevărat.

2. Faceţi analize de rutină odată pe an. De regulă hepatita C nu prezintă simptome, mai ales după infectare, fiind depistată la analizele sau testele făcute pentru diagnosticarea altor afecţiuni.

3. Asiguraţi-vă că instrumentele sunt sterilizate, iar specialistul poartă mănuşi, atunci când mergeţi la salon pentru a face manichiura, pedichiura şi tratamente cosmetice.

4. De asemenea, când mergeţi la medicul stomatolog, întrebaţi dacă instrumentele folosite sunt sterilizate.

5. Hepatita se poate transmite prin contact sexual, întrucât există riscul unor răniri superficiale.

6. Fiţi atenţi în privinţa tatuajelor şi piercingurilor. În timpul acestor proceduri, pot apărea mici sângerări, iar instrumentele nesterilizate pot prezenta pericol.

7. Evitaţi utilizarea obiectelor de igienă în comun: truse de manichiură, lame de ras, periuţe de dinţi. Acestea constituie surse de infectare. S-ar putea ca unii membri ai familiei să suferi de hepatită, fără să ştie.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.com

Sursa: who.int

Printare
error: Content is protected !!