Articole Populare

Remediu natural împotriva gutei. Ajută la eliminarea toxinelor şi stimulează funcţiile renale

Guta este o boală cauzată de depunerea cristalelor de acid uric la nivelul ţesuturilor, ce provoacă inflamaţie şi durere. Formarea acidului uric are loc în urma procesului de metabolizare a alimentelor consumate şi degradării celulare. Acidul se poate depozita în organism în mai multe zone cum ar fi:

  • articulaţii (artiră gutoasă)
  • piele (tofi gutoşi)
  • rinichi (calculi renali)

Pentru a scăpa de această afecţiune, urmaţi un tratament naturist. Acesta va contribui la eliminarea toxinelor, îmbunătăţind şi stimulând funcţiile renale, astfel purificând sângele.

Pulbere depurativă împotriva gutei

Se obţine din osul iepurelui, mătase de porumb, rădăcină de brusture, trifoi roşu.

Se amestecă în proporţii egale şi se face pulbere cu jutorul râşniţei. Preparatul trebuie făcut pentru 7-10 zile şi păstrat într-un borcan de sticlă, închis ermetic şi pus într-un loc ferit de lumină.

Mod de administrare:

Se ia câte o linguriţă de pulbere din plante, de 3-4 ori pe zi. Ţineţi pulberea sub limbă cel puţin 5 minute, apoi înghiţiţi cu puţină apă. Cura trebuie urmată timp de 30 de zile, apoi se poate relua după o pauză de 2-3 săptămâni.

Muguri de plop

De asemenea elimină toxinele şi ureea din sânge. Ei conţin substanţe numite salicilaţi, asememănătoare cu aspirina, care au un efect antiinflamator şi totodată calmează durerea.

Luaţi câte 50 de picături de tinctură de muguri de plop, pe stomacul gol, de 3 ori pe zi, pe o bucată de pâine. Cura durează 90 de zile.

Praz şi ţelină

Prazul are proprietăţi diuretice puternice, efect antiedematos şi reduce tensiunea arterială. Este un bun remediu împotriva gutei şi insuficienţei renale cronice. Are, de asemenea, efecte antiinflamatoare şi antireumatice.

Fierbeţi într-un litru de apă o bucată de praz mărunţit şi o rădăcină de ţelină medie, timp de 10 minute. Apoi strecuraţi şi beţi cât de mult puteţi pe tot parcursul zilei, fără să-l îndulciţi. Urmaţi cura timp de 30 de zile.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Surse selective: www.health911.com, planetayurveda.com

Printare
error: Content is protected !!