Articole Populare

Puteţi prepara oţet natural de mere acasă. Este un remediu excelent împotriva mai multor afecţiuni

Oţetul de mere poate fi preparat şi acasă, fără a fi nevoie să-l cumpăraţi. Există o reţetă de oţet, recomandată de academicianul Ovidiu Bojor.

1480959657789

Reţetă de oţet de mere şi miere

Pentru a prepara oţetul, utilizaţi mere proaspete de toamnă. Spălaţi-le bine, zdrobiţile sau daţi-le prin răzătoare. Merele mărunţite se pun într-un vas de lut sau de sticlă.

La 4 kg de terci de mere se adaugă 5 litri de apă. La fiecare litru de apă se adaugă 140 g de miere.

Puteţi adăuga şi 500 g de drojdie de vin, pentru a accelera procesul de fermentare.

Amestecaţi bine, apoi legaţi gura vasului cu o pânză de tifon şi lăsaţi-l la temperatura camerei, într-un loc ferit de lumină.

Timp de 10-12 zile amestecaţi cu o lingură de lemn, de 2-3 ori pe zi. După această perioadă, strecuraţi lichidul printr-un tifon din 2 straturi.

Turnaţi sucul într-un borcan cu gura largă. La fiecare litru se adaugă câte 50 g de miere, se amestecă bine şi se leagă iar gura borcanului.

Se lasă la fermentat, într-un loc cald, timp de 40-60 de zile. Când s-a limpezit, turnaţi oţetul în sticle, care se închid şi păstrează la rece.

Beneficiile consumului de oţet

Acest oţet poate fi consumat, cu miere, împotriva tusei, durerilor articulare sau hipertensiunii arteriale.

Potrivit cercetătorilor, oţetul natural de mere combate dereglările metabolice. Oţetul reduce grăsimile din sânge şi combate obezitatea.

De asemenea, are proprietăţi antiinfecţioase şi antimicrobiene. Reduce nivelul colesterolului, al trigliceridelor şi al glicemiei.

În plus, oţetul de mere menţine sănătatea pielii, stimulează digestia, calmează durerea din gât, detoxifică organismul şi previne obezitatea.

Puteţi consuma un pahar cu apă în care adăugaţi 1 linguriţă de oţet şi 1 linguriţă de miere.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Surse selective: ncbi.nlm.nih.gov, ncbi.nlm.nih.gov

Printare
error: Content is protected !!