Articole Populare

A pupa un câine sau a-l lăsa să te lingă poate fi fatal! Află de ce

Nu ar trebui să lăsăm niciodată câinele să ne lingă şi asta deoarece gura lui este mai puţin igienică decât cea a oamenilor. Câinii umblă prin gunoaie, iar când se salută între ei, îşi pupă unul altuia parte din spate.

1sad-dog

Aceasta este poziţia lui Marty Becker, autorul cărţii „Supă de pui pentru sufletul stăpânului unui câine”. Şi profesorul de virusologie şi bacteriologie, John Oxford, argumentează cât de multe bacterii se găsesc pe botul unui câine, care ajung aici din locurile murdare.

Aceşti germeni sunt foarte periculoşi pentru sănătate. De exemplu, o femeie din Marea Britanie a fost infectată de câinele ei. Femeia a început să se simtă rău, iar până la sosire ambulanţei, a căzut de pe scaun. Şi-a revenit abia după 2 săptămâni de terapie intensivă.

În urma testelor de sânge s-a constatat că femeia a contactat o infecţie cauzată de bacteria capnocytophaga canimorsul, care este răspândită în gura câinilor şi pisicilor. Până în prezent au fost depistate încă 13 cazuri în Marea Britanie.

Altă infecţie ce poate fi luată este pecinginea, fiind cauzată de ciuperci.

Una din cele mai răspândite infecţii este Methicillin-resistent Staphylococcus aureus. În cazul în care câinele se linge intens într-o anumită zonă a pielii şi apare o pată roşiatică, este cazul să mergeţi cu el la veterinar.

O altă bacterie de care ne putem molipsi este Staphyloccocus aureus. A devenit destul de rezistentă la antibiotice.

Capnocytophaga canimorsus se află de obicei în saliva câinilor şi pisicilor, fiind extrem de periculoasă. Unui om care a fost pupat de câinele său şi care a luat această bacterie, i-a fost amputată mâna, după ce medicii nu au avut altă soluţie.

Bacteriile de pe botul şi din saliva câinilor sau pisicilor pot fi fatale. De aceea nu trebuie să-i pupăm, iar de fiecare când îi atingem, este indicat să ne spălăm pe mâini.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Surse selective: dogcare.dailypuppy.com, www.prevention.com, www.cbsnews.com, www.livescience.com

Printare
error: Content is protected !!