Articole Populare

Priviți-vă unghiile! 7 semne ale unghiilor care vă vorbesc despre sănătatea dvs.

Se cunoaște faptul că corpul uman ne poate transmite mai multe semne despre starea noastră de sănătate. Dacă vom învăța să citim corect aceste semne, atunci vom putea preîntâmpina o mulțime de afecțiuni. Unul din aceste indicii sunt unghiile. Medicii sunt convinși că unghiile nu trebuie doar îngrijite, dar și monitorizate pentru a nu rata unele schimbări importante. În continuare vă prezentăm unele indicii la care trebuie să atrageți atenția.

23

1. Decolorarea și paloarea unghiilor

Conform părerii unor medici dermatologi dintr-un centru medical din New York, decolorarea și paloarea unghiilor care nu a fost prezentă anterior, arată o problemă la nivelul unghiei.

„Dacă apar astfel de pete, atunci este primul semn de apariție a melanomei unghiei” – explică medicii.

2. Nuanță gălbuie a unghiilor

„Dacă unghiile au un aspect gălbui, atunci este un semn de prezență a psoriazisului” – menționează medicul. De asemenea, după părerea unor specialiști, culoarea galbenă a unghiilor arată că există o afecțiune a ficatului.

3. Nuanță albăstruie a unghiilor

Nu mai puțin important este și culoarea albăstruie a unghiilor. După părerea unui medic de la Școala de medicină din Harward, acest lucru poate indica un nivel scăzut al hemoglobinei, afecțiuni ale circulației sangvine și ale sistemului respirator.

4. Petele albe

Acestea pot apărea și dispărea. Majoritatea persoanelor nu le atrage atenție. Însă ar trebui, căci petele albe mici de diferite forme indică lipsa zincului și calciului în organism. De asemenea, dacă au apărut astfel de pete pe unghii, înseamnă că aveți o afecțiune a rinichilor. Medicii numesc această stare – leuconichie.

5. Șanțuri transversale pe unghii

După părerea medicilor prezența șanțurilor pe suprafața unghiilor înseamnă că persoana este într-un stres permanent. Al doilea motiv poate fi o tulburare a metabolismului. Al treilea este o traumatizare a unghiilor.

6. Dungi longitudinale

De cele mai multe ori acest tip de unghii se întâlnesc la persoanele de vârsta a treia, fiind cauzate de modificările de vârstă în organism. Însă, uneori aceste dungi pot apărea și la tineri. În acest caz dungile indică faptul că persoana consumă insuficientă apă.

7. Unghii casante și exfoliate

Sunt mai multe cauze ale acestor modificări. Motivul cel mai des întâlnit este lipsa vitaminelor A, E, D, a zincului și a fierului. Acest tip de unghii pot indica unele afecțiuni ale sistemului endocrin și ale sistemului cardio-vascular. În special, este un prevestitor al diabetului.

Este important să urmărim orice schimbare ce are loc pe suprafața organismului nostru. De exemplu, pe lângă unghii, putem citi starea sănătății și pe modificările de pe pielea corpului nostru.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!