Articole Populare

Plantele cu cele mai puternice proprietăţi antibiotice, care sunt mai eficiente decât pastilele

Plantele medicinale au o multitudine de compuşi care înlocuiesc cu brio antibioticele sintetice.

Dintre cele mai puternice şi eficiente plante cu efecte antibiotice sunt:

Piperul negru – infecţiile gurii, gâtului şi stomacului

Amestecaţi 7 boabe de piper proaspăt măcinate cu 1 linguriţă de suc de lămâie şi 1 lingură ulei aromat de susan. Luaţi câte 1 linguriţă de preparat, de 3 ori pe zi, ţineţi în gură şi amestecaţi bine, apoi înghiţiţi. În cazul infecţiilor dentare sau a gingiilor, masaţi uşor uleiul cu degetul pe zona afectată.

Pelinul – inflamaţii gastrice şi intestinale

Pelinul conţine peste 150 de substanţe vindecătoare, antibacteriene. La o linguriţă de pelin uscat turnaţi o jumătate de litru de apă clocotită. Lăsaţi să se răcească apoi strecuraţi. Luaţi câte o ceaşcă, după mese.

Salvia – inflamația gâtului şi bronşită cronică

Turnaţi 100 ml de apă clocotită peste o  linguriţă mărunţită de frunze de salvie. Lăsaţi la infuzat timp de 10 minute, apoi strecuraţi. Consumaţi câte 2 căni pe zi.

Echinacea – infecţii ale amigdalelor

Aceasta distruge streptococii şi stimulează sistemul imunitar. Ţineţi o jumătate de linguriţă de tinctură de echinacea în gură, până când salivaţi. Apoi înghiţiţi-o. Urmaţi acest procedeu de 8 ori pe zi.

Cimbrul – căi respiratorii, infecţii plămâni

Puneţi într-un vas o jumătate de pumn de frunze şi flori uscate de cimbru şi turnaţi peste ele apă clocotită până la jumătate. Faceţi inhalații pe gură, cu capul acoperit de un prosop, timp de 10 minute. Repetaţi de 2 ori pe zi.

Eucaliptul – infecţiile urechii

Amestecaţi 4 picături de ulei de eucalipt cu 1 lingură ulei de măsline şi încălziţi uşor. Aplicaţi picăturile în urechea bolnavă, apoi apăsaţi cu palma peste ureche de câteva ori. Lăsaţi timp de 5 minute, după care aplecaţi urechea pentru a se scurge uleiul. Apoi puneţi alte picături. Repetaţi de 3-5 ori.

Gălbenelele – infecţii ale ochilor şi pielii

Turnaţi 200 ml de apă clocotită peste o linguriţă de gălbenele uscate. Acoperiţi şi lăsaţi să se răcească, apoi strecuraţi. Înmuiaţi în infuzie tampoane de vată, stoarceţi-le uşor şi aplicaţi-le pe locurile afectate timp de 15 minute, apoi înlocuiţi-le. Repetaţi de 3-5 ori pe zi.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Surse selective: naturimedica.com, topnaturalremedies.net

Printare
error: Content is protected !!