Articole Populare

O ţigară conţine o sumedenie de substanţe nocive pentru organism. Iată care sunt acestea şi cât de periculoase pot fi

Fumatul poate cauza boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet, boli de plămâni şi unele tipuri de cancer. În SUA mor anual peste 480000 de persoane din cauza fumatului.

0

O ţigară conţine 600 de ingrediente, în afară de cele 7000 de substanţe chimice produse de fumul de ţigară. Omul de ştiinţă Dr. Luz Claudio susţine că ingredientele nu sunt compuse doar din plante, ci şi din substanţe chimice care în procesul de ardere formează alte substanţe ce au un impact negativ asupra sănătăţii.

Substanţa numită arsenic, de exemplu, se găseşte şi în agenţii de conservare a lemnului şi în otrava de şobolani.

Pericolele arsenicului şi a altor produse dăunătoare sunt: risc cancerigen, intoxicaţia cardiovasculară şi reproductivă. Câteva ingrediente şi substanţe chimice sunt cunoscute ca monoxid, care adesea se găseşte în fumul ţevilor de eşapament. De asemenea aceste substanţe pot fi găsite şi în insecticide.

Potrivit unui alt Doctor Brian Tiep, fumul de ţigară poate afecta fluxul de oxigen în organism în 2 moduri. Monoxidul de carbon se prinde de molecula de hemoglobină, care previne transportul oxigenului prin celule roşii. Iar cel de-al doilea mod constă în impiedicarea capacităţii ţesutului de a prelua şi utiliza oxigenul de către cianură, astfel neputând să acţioneze fără fluxul constant de oxigen.

De asemenea, Societatea Americană de Cancer susţine că fumatul cauzează aproximativ 30% din decesele din SUA. 87% dintre acestea sunt decese de cancer pulmonar la bărbaţi şi 70% la femei. Acest obicei nociv duce la apariţia anumitor boli pulmonare cum ar fi: emfizem, bronşită şi obstrucţie cronică a căilor respiratorii.

În prezent, peste 16 milioane de americani suferă de boli asociate fumatului.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: healthylifeidea.com

Printare
error: Content is protected !!