Articole Populare

Nu este obosit. Nu este flămând. Nu are febră. Are scutecul curat. Dar totuși plânge? Verificați degețelele de la picioare!

Una dintre cele mai mari frustrări ale părinților este momentul când vor să înțeleagă de ce plânge copilul lor. Este hrănit, odihnit, uscat și sănătos, ce altceva poate fi în neregulă? De parcă cineva l-ar împunge cu ceva ascuțit. Însă pe copil îl deranjează un motiv mult mai surprinzător. Conform unor rapoarte de investigații din revistele Mommyish și Today, pare că unul dintre cele mai periculoase lucruri pentru copii sunt firele de păr căzute din întâmplare!

1

Pare o nebunie, dar este adevărat. Părul căzut din întâmplare poate să se înfășoare în jurul degetului mare de la picior sau alte degețele, formând niște inele de păr, care stagnează circulația sângelui și desigur cauzează un disconfort imens pentru copil. Deși firul de păr poate părea moale, de fapt strânge foarte tare și este egal cu capacitatea de a trage ceva. Odată ce este înfășurat și încâlcit este dificil de scos. Revista Today scrie:

Expertul în consiliere parentală și dezvoltare a tineretului, Dr. Debi Gilboa a subliniat pentru revista Today că un fir de păr înfășurat este unul dintre multele riscuri pe care le suportă copii, dar puțini părinți cunosc acest fapt. Dânsa a mai spus că: „Fiecare medic pediatru este învățat să verifice această cauză, atunci când un sugar sau un copilaș este inconsolabil”. Înfășurarea firului de păr se întâmplă din cauză că mulți părinți au părul lung, iar bebelușii trag de păr și unul din fire poate ajunge în șosetă sau în scutecul lui fără să se observe. „Dacă vi se pare că copilul dvs se comportă într-un mod neobișnuit, fiți atenți la el. De obicei aveți dreptate.” a spus dr. Gilboa. „Este foarte bine să verificați și să depistați firele de păr înfășurate. Nu pot fi prevenite în vreun fel, dar pot fi îndepărtate foarte simplu. Folosiți o agrafă neascuțită pentru a îndepărta firul de păr. Dacă nu vă descurcați, atunci apelați la doctor”.

De ce degețelele mari de la picioare sunt o problemă aparte? Deoarece acestea sunt de cele mai multe ori acoperite, mai ales în lunile reci ale anului și firul de păr poate rămâne cu ușurință blocat între fibrele ciorapului. Problematice pot fi și scutecele, deci verificați-le, mai ales dacă este băiețel. Dacă vezi un fir de păr înfășurat în jurul degetului de la mână, atunci de la picioare nu-l vezi până copilul nu începe să plângă.

Deci dacă copilul tău plânge continuu și nu știi ce să-i faci: verifică și îndepărtează firele de păr!

Sursa: tiphero.com

Printare
error: Content is protected !!