Articole Populare

Nu este nici zahăr și nici sare, în schimb ne otrăvește sănătatea în fiecare zi!

Știm cu toții că aproape toate produsele pe care le procurăm de la magazin conțin sare și zahăr. Însă în afară de acestea mai există o substanță nelipsită din fiecare aliment: este vorba de E-ul 621, cunoscut mai ales sub denumirea de glutamat de sodiu.

Glutamatul de sodiu seamănă la formă și culoară cu sarea sau zahărul, cu toate acestea proprietățile lui sunt cu totul diferite. Astfel, această substanță intensifică artificial gustul alimentelor stimulând apetitul. Adică, glutamatul de sodiu este un drog alimentar, care nu poate cauza decât obezitate.

f6a3b79e9e

Rare sunt produsele care nu conțin acest drog. Mai ales el este prezent în fast-food și mezeluri.

Pentru prima dată această substanță a fost folosită în Japonia în anul 1907, pentru a îmbunătăți gustul alimentelor. În prezent, în total la nivel de glob alimentele conțin 200 mii tone de glutamat de sodiu. Doza maximă zilnică permisă pentru un adult constituie 1.5 grame, iar pentru un copil – 1 gram.

Putem cunoaște că am depășit doza zilnică permisă de glutamat de sodiu dacă avem amețeli, migrene, tulburări de vedere sau greață.

Un experiment desfășurat pe șoareci a relevat faptul că excesul de glutamat de sodiu pe termen lung poate cauza orbire. De asemenea, indiferent de cantitatea de glutamat de sodiu consumată, receptorii gustativ ai limbii își pierd parțial facultățile gustative, adică simțit mai rău gustul alimentelor consumate.

Acum ai destule motive ca înainte de a cumpăra ceva să citești pe ambalaj dacă acest produs conține sau nu glutamat de sodiu.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Sursa: healthylifeidea.com

Printare
error: Content is protected !!