Articole Populare

Nu arunc niciodată codițele de la căpșune! Aflați de ce și veți face la fel…

Cu toții cunoaștem cât de prețioase sunt căpșunele! Este foarte folositor să vă desfătați cu fructe proaspete pentru profilaxia maladiilor cardio-vasculare. Acest produs minune scade colesterolul din sânge. Sucul proaspăt de căpșune înălbește dinții, iar masca de căpșune pentru față se potrivește de minune pentru toate tipurile de piele.

Astăzi veți citi ceva nou despre acest fruct ispititor. Beneficiile căpșunelor sunt cunoscute de demult în medicina naturistă, însă eu am auzit asta pentru prima dată și am fost încântat…

Sunt folositoare nu doar fructele proaspete scăldate de razele soarelui, dar și codițele pe care ne-am obișnuit să le aruncăm fără milă. Cel mai mult m-a atras propunerea de a face ceai. Se recomandă adăugarea codițelor uscate de căpșune în băuturile fierbinți tradiționale, iar aroma va fi deosebită!

чем полезна клубника для организма

Beneficiile căpșunelor

1. Ceai din codițe de căpșune

Codițele uscate pot fi adăugate în infuzia de ceai obișnuit, dar pot fi infuzate separat. Acestea au proprietăți antistres și relaxează organismul la fel ca ceaiul de mentă! Un astfel de ceai este folositor pentru toți cei cu afecțiuni ale rinichilor.

2. Infuzie din codițe de căpșune

Turnați un pahar de apă fierbinte peste 1 linguriță de codițe mărunțite, fierbeți-le câteva minute și lăsați-le să se infuzeze. Pentru profilaxia maladiilor canceroase și pentru fortificare în timpul tratamentului trebuie să consumați infuzia de 3 ori pe zi.

3. Codițele pentru frumusețe

Mărunțiți codițele proaspete în blender și preparați o mască de întinerire! Împrospătează pielea și estompează ridurile.

4. Codițele pentru păr

Vă propunem o rețetă secretă împotriva căderii părului. Amestecați fulgi de ovăz cu puțină apă și cu codițe mărunțite de căpșune. Aplicați această pastă pe păr de 3 ori pe săptămână pentru 30 de minute. Părul nu va mai cădea, va fi rezistent și strălucitor, și va avea mai mult volum.

5. Codițele de căpșune împotriva diabetului

Preparați un ceai concentrat din codițe de căpșune, consumați 1 pahar de ceai după fiecare masă. Acest remediu normalizează nivelul de zahăr în sânge!

Proprietățile codițelor de căpșune ne impresionează! Recent am aflat că fructele moi de căpșuni sunt un dressing minunat pentru salatele din legume proaspete, la fel ca sucul de lămâie. De asemenea, se potrivește foarte bine cu salatele de frunze. Vă recomand să încercați acest gust neobișnuit…

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!