Articole Populare

Muşchiul sufletului este responsabil de instinctul de supravieţuire. Dacă este neglijat, poate cauza frică şi anxietate

Muşchiul psoas mare este denumit de cercetătoarea Danielle Olson muşchiul sufletului. Acesta se află lângă osul şoldului şi controlează flexibilitatea, funcţia articulară, echilibrul şi mobilitatea corpului.

Studiile arată că psoasul este important şi în sănătatea psihică. Liz Koch, autoarea cărţii „Ghid cuprinzător despre muşchiul psoas”, susţine că acesta este responsabil de instinctul de supravieţuire.

Muşchiul este unul din principalii stabilizatori ai trunchiului şi unicul care leagă picioarele de coloană vertebrală. În plus, acesta se uneşte şi cu diafragma. Întrucât diafragma participă la respiraţie, tensiunile ce apar în această zonă pot duce la anxietate.

Tensiunea cronică în regiunea psoasului provoacă tulburări digestive, de respiraţie, dureri de spate, de şold şi de genunchi. De asemenea, poate afecta starea de spirit, percepţia şi gândirea.

Disfuncţiile de contractare a muşchiului psoas sunt însoţite şi de teamă exagerată. Iar frica provoacă tensiune fizică şi emoţională. Dacă funcţia acestui muşchi este restabilită, tensiunea dispare şi, respectiv, se reduc durerile fizice, stresul şi se îmbunătăţeşte sănătatea psihică.

Însă, în cazul în care starea muşchiului este neglijată, apare tensiunea fizică şi psihică, ce se manifestă prin anxietate, depresie, tulburări respiratorii, digestive, dureri cronice de spate, de genunchi şi de articulaţii.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.com

Sursa: humansarefree.com

Printare
error: Content is protected !!