Articole Populare

Măşti împotriva cearcănelor

De cele mai multe ori cearcănele reprezintă un indicator al vârstei. Pentru ca cearcănele să devină de domeniul trecutului, încercați câteva rețete eficiente.

Alegeţi una sau câteva dintre acestea şi faceţi procedurile regulat. Rezultatele vor fi vizibile încă din primele săptămâni. Veţi scăpa de pungi şi de acele pete negre de sub ochi, iar privirea de-a dreptul va străluci.

Desigur pentru îndepărtarea ridurilor şi menţinerea pielii din jurul ochilor într-o stare perfectă, puteţi cumpăra o cremă scumpă. Perfect, în acest caz masca preparată în condiții casnice o va completa. În cazul în care nu aveţi această posibilitate, măştile vă vor permite să aveţi grijă de pielea dvs fără cheltuieli în plus. Trebuie doar să alegeţi reţeta potrivită. Mai ales că pentru asta veţi avea nevoie de ingrediente simple cum ar fi: cartoful, pătrunjelul, laptele, fulgii de ovăz sau castraveţii.

1. Mască din fulgi de ovăz

Se toarnă apă fierbinte peste câteva linguri de fulgi de ovăz, apoi se adaugă un albuş bătut. Se amestecă bine ingredientele, iar masa obţinută se aplică uşor pe pleoapele inferioare. Aşteptaţi până se usucă, aproximativ 15-20 de minute, şi clătiţi cu apă caldă. În loc de albuş puteţi adăuga puţină smântână – veţi obţine o excelentă mască hidratantă, uşor de preparat în condiţii casnice.

2. Mască din gelatină

Veţi avea nevoie de o lingură de gelatină, peste care turnaţi lapte cald, aproape fierbinte, în proporție de 1:2 şi aşteptaţi până se umflă. Puneţi amestecul în frigider, iar după răcire acesta va deveni dens ca un gel. Aplicaţi compoziţia în jurul ochilor, lăsaţi masca timp de 15 minute, apoi clătiţi cu apă rece sau îndepărtaţi-o cu un şerveţel sau vată.

3. Mască din amidon natural

Curăţaţi un cartof, daţi-l prin răzătoare, apoi amestecaţi-l cu o lingură de ulei de măsline. Aplicaţi amestecul pe zona din jurul ochilor. Lăsaţi-l timp de 20 de minute, apoi spălaţi. Remediile tradiţionale cu cartofi hrănesc perfect stratul superior al pielii, elimină petele negre şi oferă tenului supleţe şi elasticitate. Masca hidratantă este o excelentă alternativă a cremelor scumpe.

4. Mască din smântână și pătrunjel

Tocaţi câteva fire de pătrunjel. Amestecaţi o lingură de pătrunjel cu 2 linguri de smântână şi aplicaţi masca în jurul ochilor. Lăsaţi-o timp de 30 de minute, apoi clătiţi. Această mască hidratantă este perfectă pentru întinderea pleoapelor inferioare, dar şi pentru îndepărtarea petelor de sub ochi. Pătrunjelul este o excelentă sursă de vitamine şi minerale. Pentru a vă prelungi tinereţea, includeţi-l în dieta zilnică.

5. Mască din cartofi

O completare la reţeta de mai sus: daţi un cartof prin răzătoare, înfăşuraţi-l de câteva ori într-un tifon de pânză şi aplicaţi-l în zona ochilor. După 20 de minute, pleoapa va căpăta un aspect de prospeţime, iar privirea va deveni mai strălucitoare. Aceasta masca este la fel de eficientă ca cea din ovăz, dar se prepară mult mai uşor.

6. Mască din castraveți

Castravetele are proprietăţi liante, care ajută la îndepărtarea cearcănelor şi păstrează pielea tânără. Tăiaţi două felii groase de castravete rece şi aplicaţi-le în zona ochilor. Zece minute mai târziu, maximum 15, rezultatul va fi vizibil. Pielea capătă un aspect de prospeţime, iar privirea devine odihnită. Este o mască de tonifiere, dar îndepărtează şi petele negre de sub ochi.

7. Mască din drojdie și lapte

Pentru prepararea acesteia veţi avea nevoie de 20 g de drojdie şi o lingură de lapte cald. Amestecaţi ingredientele până obţineţi o masă omogenă şi aplicaţi-o în zona ochilor. După ce se usucă, spălaţi şi aplicaţi pe pleoape crema de zi. Astfel veţi prelungi tinereţea pielii.

8. Mască din drojdie și lămâie

Dizolvaţi o lingură de drojdie până obţineţi un amestec consistent (ca smântâna), adăugaţi câteva picături de suc de lămâie şi jumătate de linguriţă de ulei de măsline. Masca hidratantă şi tonifiantă este perfectă pentru pielea matură, elimină ridurile şi vă scapă de petele de sub ochi.

Indiferent ce reţetă alegeţi – cu cartofi, lapte și fulgi de ovăz sau cu pătrunjel – ţineţi minte: trebuie să aplicați măştile regulat, cel puţin de 2-3 ori pe săptămână. Cel mai bine este să faceţi acest lucru seara, în condiţii liniştite de casă. După o bună îngrijire şi un somn calitativ, rezultatul nu va întârzia să apară – ochi strălucitori şi un ten elastic.

„Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Sursa: Sănătos.tv

Printare
error: Content is protected !!