Articole Populare

Limba soacrei este o plantă ce purifică aerul din casă şi tratează mai multe boli

Limba soacrei este o plantă din vestul Africii tropicale, care se foloseşte la tratarea diverselor afecţiuni. Planta este foarte uşor de întreţinut.

Otită

Stoarceţi bine câteva frunze, iar seva extrasă încălziţi-o uşor la foc mic. Turnaţi în ureche 1-2 picături, de 3 ori pe zi, timp de 1 săptămână.

Anexită şi cistită

Tocaţi mărunt frunzele plantei şi puneţi într-un recipient din sticlă închisă la culoare de un litru, în proporţie de 1/3 din volumul vasului. Apoi completaţi cu votcă. Lăsaţi la macerat în frigider, timp de 3 săptămâni. Apoi strecuraţi şi turnaţi în acelaşi vas. Luaţi câte 1 lingură, de 2 ori pe zi, după masă, timp de 2 săptămâni.

Dureri de cap

Tăiaţi rădăcinile şi frunzele plantei şi lăsaţi-le la uscat, timp de 2 săptămâni. Puneţi într-o farfurie mai mică 1 lingură din această pulbere şi turnaţi câteva picături de ulei, după care aprinde-ţi un chibrit. Amestecul trebuie să ardă fără flacără, doar să iasă puţin fum, care, odată inhalat, combate durerile de cap.

Distruge substanţele toxice din aer

Planta distruge substanţele toxice cancerigene, care se găsesc în dezinfectanţi, vopsele, în componența materialelor textile, a mobilierului semifabricat.

Creşte rezistenţa la boli

Planta creşte rezistenţa la răceli şi boli virale. Datorită oxigenului şi ionilor negativi pe care îi emană, are următoarele beneficii:

  • îmbunătăţeşte activitătea enzimelor respiratorii
  • activează metabolismul
  • scade tensiunea arterială
  • întăreşte sistemului imunitar

Frunzele plantei trebuie şterse periodic de praf. Planta se poate uda o dată la 3 zile, iar în perioada latentă chiar şi o dată pe săptămână.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.com

Sursa: dengarden.com

Printare
error: Content is protected !!