Articole Populare

Lacrimile viţei-de-vie – un remediu preţios în cazul diferitelor probleme. Iată cum pot fi colectate şi utilizate

Odată cu venirea primăverii, atunci când se curăţă via, din ramuri  începe să curgă un lichid transparent, care întăreşte sistemul imunitar. Aceste lacrimi se obţin prin tăierea cu foarfeca de vie a coardelor în diagonală şi fixare prin legare a unei sticluţe în capătul tăiat, pentru a colecta lichidul.

tears

Acesta se păstrează în sticle curate, închise la culoare şi închise ermetic, la o temperatură de aproximativ 8 grade Celsius.

De asemenea, este important ca via să nu fie îngrijită cu ajutorul unor substanţe chimice.

Indicaţii:

Extern: aplicaţi comprese pentru plăgi de 2-3 ori pe zi. De asemenea este recomandat în tratarea rănilor şi dermatitelor, având un efect cicatrizant.

Afecţiuni oculare: dimineaţa puneţi în palma curată o cantitată suficientă de lichid pentru a spăla ochii (prin clipire), de cel puţin 20 de ori. Puteţi folosi şi metoda picurării. Repetaţi procedeul seara, însă fără să faceţi îmbăiere, aplicaţi peste pleoapele închise un tampon înmuiat în sevă.

Acest tratament se face în fiecare an, cel puţin 2 luni, fără întrerupere.

 

Intern: În cazuri de deschinezie biliară, colecistită şi litează biliară luaţi câte 3-4 linguriţe de sevă înainte de masă cu o jumătate de oră, după care trebuie să staţi culcat pe partea dreaptă, timp de 10 minute. Acest tratament trebuie urmat 5 zile consecutiv.

De asemenea seva o puteţi folosi şi în cazul pietrelor la rinichi. Luaţi câte 8 – 10 linguriţe dimineaţa pe stomacul gol, adăugat în puţină apă sau ceaiul recomandat pentru această afecţiune. Tratamentul durează o săptămână.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!