Articole Populare

Încetați să mai faceți asta… Efectele negative ale uscatului hainelor în casă!

Este foarte plăcut să aveți haine curate și plăcut mirositoare. Dar după spălare unde le uscați? Dacă răspunsul este în sufragerie sau în cameră, atunci trebuie neapărat să citiți acest articol. Aflați care sunt efectele negative ale uscării hainelor în casă.

v11

Specialiștii ne avertizează că uscatul hainelor în special în camerele unde dormim, acționează extrem de negativ asupra sănătății. Apa care se evaporă din haine poate provoca apariția mucegaiului și respectiv ne afectează grav plămânii.

Sunt destul de multe cazuri când persoanele au început să acuze disconfort și chiar afecțiuni ale plămânilor. S-au adresat medicului și la recomandarea acestuia au încetat să usuce hainele în casă timp de 12 luni. Ulterior au declarat că sănătatea lor s-a ameliorat semnificativ.

De asemenea, cercetătorii au constatat că hainele uscate pe calorifer pot crește nivelul de umiditate în casă până la 30 % și pot crea un foarte bun mediu pentru dezvoltarea mucegaiului. Un lighean de rufe proaspăt spălate conține în jur de 2 litri de apă evaporată în cameră. Persoanele sănătoase, de obicei, sunt rezistente la această umiditate și nu sunt afectați. Însă persoanele cu imunitate scăzută, cu astm sau cu alte probleme respiratorii pot dezvolta grave afecțiuni ale plămânilor.

Pentru a evita aceste efecte, se recomandă uscarea rufelor afară, totodată vor avea un miros mult mai plăcut sau cel puțin în camerele unde nu dormiți.

Vă dorim să aveți sănătate de fier!

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!