Articole Populare

Iată de ce nu trebuie să reutilizați sticlele din plastic, chiar dacă le spălați bine!

În timpul verii, aproape fiecare dintre noi obișnuiește să folosească sticle goale de apă minerală, turnând în ele apă simplă pentru a le lua în pădure sau la plajă.

Iar asta este o mare greșeală.

Potrivit oamenilor de știință, în fiecare sticlă golită de băutură, apar microfisuri invizibile cu ochiul liber. Iar acestea prezintă un teren propice pentru microbi. Cel mai periculos dintre ei fiind norovirusul.

Nu contează de câte ori veți spăla sticla după utilizarea sa inițială, deoarece acești microbi vor continua să prolifereze.

În cadrul unui studiu, publicat în Jurnalul Canadian de Sănătate Publică, au fost prelevate 76 de mostre de apă din sticlele de plastic folosite de elevii unei școli.

Cercetătorii canadieni au constatat că aproape două treimi din aceste mostre prezentau un nivel foarte ridicat de norovirus.

Oamenii de știință subliniază faptul că acest lucru se întâmplă în toate sticlele care au fost odată deschise, golite și continuă să se afle acasă, la temperatura camerei.

Un alt studiu realizat de KLTV News, a fost efectuat într-un mod similar: oamenii de știință au colectat câteva sute de sticle de apă, care erau refolosite timp de o săptămână de la golirea lor de lichidul “original”.

Iată la ce concluzie a ajuns în urma acestui experiment, autorul său, Richard Wallace, doctor în științe medicale la Centrul de Sănătate din Texas:

“Absolut în toate sticlele concentrația bacteriilor era foarte mare, mult mai mare în comparație cu sticlele obișnuite din fabrică. Și acestea vă pot îmbolnăvi, în cel mai bun caz, riscați să faceți o intoxicație alimentară, care provoacă greață, vărsături și diaree …. “.

Spălarea sticlelor, chiar și cu soluții de săpun, “alungă” bacteriile din sticlă pe un timp destul de scurt, e vorba de doar câteva zeci de minute, spun medicii.

De asemenea, nu trebuie să uităm că spălarea și utilizarea frecventă a sticlelor duce la distrugerea plasticului. Mai ales dacă spălăm PET-urile cu apă fierbinte.

Scott Belcher, profesor de farmacologie la Universitatea din Cincinnati, explică:

“Supraîncălzirea recipientelor din plastic conduce la eliberarea unor substanțe chimice periculoase.”

Ce e de făcut dacă v-ați obișnuit să luați apă cu dvs. când plecați de acasă ? Cumpărați sticle din metal sau plastic special, fabricate special pentru a fi folosite în repetate rânduri.

Vă rugăm să împărtășiți această informație cu prietenii dvs.!

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!