Articole Populare

Iată de ce este atât de benefic să creştem aloe acasă. Condiţiile de cultivare

Aerul din încăpere poate fi poluat prin diverse căi. Spre exemplu, substanţele chimice şi materialele de construcţie, mobilă, mochetele, soluţiile de igienizare precum şi odorizantele contribuie substanţial la poluarea aerului din interior.

aloe_vera

Însă, datorită plantelor de cameră, puteţi curăţa aerul, eliminând toxinele şi reglând umiditatea.

Cea mai eficientă plantă în acest sens este aloea.

Această plantă este recomandată pentru creşterea nivelului de oxigen din locuinţă. Un ghiveci de aloe este echivalent cu 9 filtre biologice de aer. Planta purifică aerul prin eliminarea formaldehidei, o substanţă cancerigenă, care se găseşte în adezivul şi materialele din care sunt fabricate mochetele şi canapelele. De asemenea, planta elimină şi benzenul din atmosferă, această substanţă fiind folosită în compoziţia vopselurilor şi a decoloranţilor.

Aloea absoarbe dioxidul de carbon şi elimină în aer oxigen. Atunci când toxinele sunt în exces, pe plantă apar pete maro.

Creşterea aloei acasă

Aloea nu este o plantă pretenţioasă. În sezonul rece, ţineţi planta la temperatura de 12-14 grade Celsius, iar vara are nevoie de mai multă căldură, umezire moderată şi soare.

Cel mai bine ar fi ca pământul să fie amestecat cu cărbune de lemn şi fărâmituri de cărămidă. Pentru drenare, puneţi la fund un strat de pietricele mici sau coji de nucă, iar deasupra puneţi un strat subţire de rumeguş de lemn stropit cu îngrăşăminte.

Mutaţi plantele tinere în ghivece mai mari şi schimbaţi pământul în fiecare primăvară, iar pe cele bătrâne mutaţi-le o dată la 3 ani.

Rădăcinele plantei trebuie să consume substanţe nutritive din ghiveci pentru a creşte până la fund, astfel planta se va dezvolta.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: theparsimoniousprincess.blogspot.md

Printare
error: Content is protected !!