Articole Populare

Iată cum oțetul de mere și a ceaiului de busuioc te ajută să scapi sigur de pietrele de la rinichi!

Putem nici să nu cunoaștem că avem pietre la rinichi până în momentul când calculii renali încep să se miște prin uretră, adică canalul de legătură dintre rinichi și vezica urinară.

Uneori calculii renali sunt eliminați și fără a ne da seama de acest lucru. Aceasta se întâmplă atunci când ei sunt foarte mici și respectiv nu ne cauzează durere sau disconfort. Dacă începi să resimți dureri, înseamnă că e timpul să bați alarma să mergi la medic.

pietre-la-rinichi-factori-de-risc

Cu toate acestea există metode de a preveni formarea calculilor mari. Secretul constă în oțetul de mere.

Oțetul de mere are proprietatea de a dizolva puțin câte puțin pietrele din rinichi, până la dizolvarea completă. Pentru a beneficia de acest efect trebuie să consumi câte 3 linguri de oțet pe zi. Îl poți dizolva în apă sau amesteca cu miere. Aici ai opțiune liberă. Important este ca el să ajungă în organismul tău.

Dacă nu poți tolera mirosul de oțet poți încerca ceaiul de busuioc, care are același efect ca oțetul de mere. Bea în fiecare zi câte o cană de infuzie de ceai de busuioc. Ai grijă ca infuzia să nu fie exagerat de tare pentru a nu mișca pietrele din loc. Este nevoie de cumpăt și răbdare, pentru că goana de a elimina pietrele cât mai repede poate cauza dureri. Aici e aplicabil proverbul ”Cu răbdarea treci și marea”.

Ceaiul de busuioc la fel poate fi îndulcit, mierea este preferabilă zahărului sau fructozei.

Acum știi ce trebuie să faci pentru a scăpa de pietrele de la rinichi!

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!