Articole Populare

Iată ce trebuie să știi dacă dacă te doare călcâiul dimineața sau când stai în picioare!

Fascia plantară este o afecțiune care apare de obicei la persoanele supraponderale. Ea se manifestă prin dureri de călcâi și este cauzată de leziunea ligamentului care leagă călcâiul cu partea din față a piciorului.

Pentru a elimina tensiunea de pe ligament și a scăpa de dureri este nevoi să faceți aceste exerciții ușor de executat:

does

1. Țineți o minge sub picior și rotiți-o cu fiecare picior timp de un minut.

2. Puneți picior peste picior după care ridicați degetul mare. Stați în această poziție timp de 15 de secunde apoi schimbați piciorul. Repetați de 3 ori.

3. Sub bolta piciorului puneți un prosop și trageți de el pentru a întinde piciorul. Stai în această poziție timp de 30 secunde apoi repetă exercițiul cu celălalt picior.

4. Culcă-te pe spate și îndoaie genunchii. După acesta ridică un picior și lent extinde piciorul. Fă același lucru cu celălalt picior.

Cum poți preveni fascia plantară:

Pentru a preveni această afecțiune este nevoie să execuți cât mai des exercițiul 4 din această listă. De asemenea, trebuie să te alimentezi corect și să porți încălțăminte potrivită. Înainte de a face sport neapărat încălzește mușchii.

Menține o greutate optimă a corpului. Nu uita că fascia plantară apare de cele mai mult ori din cauza kilogramelor în plus. Presiunea asupra ligamentelor, mușchilor și oaselor devine prea mare, astfel încât ele în scurt timp cedează și te alegi cu această afecțiune.

Începe ușor. Când începi să faci exercițiile, încălzește toți mușchii timp de 5 minute. Nu depune multă energie pentru a face aceste exerciții și nu te forța, cel puțin la început. Corpul tău trebuie mai întâi să se deprindă cu efortul, abia după asta îți poți permite să depui atâta efort cât vreai tu.

Nu uita să distribui și prietenilor tăi acest material util.

Sănătatea are prioritate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Sursa: healthyfoodteam.com

Printare
error: Content is protected !!