Articole Populare

Iată ce se va întâmpla dacă veți sufla în degetul mare de la mână!

Organismul uman este un sistem misterios și uneori chiar foarte ciudat. O problemă poate să apară din nimic și tot astfel să fie rezolvată. Iar unele din secretele de control asupra organismului sunt de-a dreptul uluitoare. Iată câteva dintre ele…

1. Nod în gât

Un ceai fierbinte sigur că vă poate ajuta, precum și gargarele cu sare sau bicarbonat de sodiu. Dar această problemă are și o soluție mai puțin cunoscută: scărpinați-vă urechea! Otorinolaringologii afirmă că stimularea nervilor la nivelul vârfului urechii creează niște micro-spasme musculare în gât.

2. Calmați nervii

Dacă simțiți că sistemul dvs nervos este la limită și aveți nevoie de o calmare urgentă, pur și simplu spălați-vă cu apă rece. Această procedură va provoca reținerea respirației, ceea ce va determina relaxarea nervilor. Organismul va începe să consume mai mult oxigen, iar sistemul nervos se va liniști. Un efect asemănător poate avea consumul unui pahar de apă rece.

3. Frica de injecții

Unii oameni au nevoie de foarte mult curaj înainte de a li se face o injecție. Data viitoare când asistenta medicală se va apropia de dvs cu o seringă în mână, încercați să tușiți puțin – astfel creierul se va concentra asupra altei probleme decât injecția. Dar nu uitați să preveniți asistenta medicală despre acest truc!

4. Nas înfundat

Lipiți limba de cerul gurii, iar cu degetele apăsați zona deasupra sprâncenelor. După 20 de secunde veți respira ușurat!

5. Preveniți cicatricile de pe urma arsurilor

Dacă v-ați fript, nu vă grăbiți să aplicați gheață, ci doar apăsați ușurel cu buricul degetelor pe locul afectat. În acest fel temperatura locală va reveni mai ușor la temperatura normală a organismului într-un mod firesc.

6. Dureri de dinți

Acest truc vă va fi deosebit de util dacă aveți dinții sensibili. Dacă simțiți o durere de dinți tot mai mare, aplicați un pachet cu gheață pe lateralul palmelor, după care deplasați-l între degetul mare și cel arătător. Anume prin această zonă trec terminațiile nervoase legate cu fața, care vor transmite creierului un semnal de reducere a durerii.

7. Nervozitate

Probabil vă e cunoscută acea stare când te pornești la o întâlnire importantă, te îmbraci, te pregătești, dar tot la ce te poți gândi sunt fluturii în stomac. Poate suna ciudat, dar pentru a vă calma și a reveni la normal e suficient să suflați în degetul mare. Anume aici se află terminațiile nervoase responsabile de bătăile inimii. Doar o scurtă suflare alungă toți fluturii!

”Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!