Articole Populare

Iată ce se va întâmpla cu organismul tău dacă vei mânca pepene-verde la sezon în fiecare zi!

Știam că pepenele verde este folositor, dar nu într-atât… Îmi place vara, deoarece pot mânca fructul preferat – pepenele verde. Îl cumpăr practic în fiecare zi. Cu toate acestea nu știam că este atât de folositor. Nu știam că pepenele verde curăță rinichii și micșorează tensiunea arterială.

În continuare vă prezentăm alte 9 motive pentru a consuma pepene verde.

De ce pepene verde?

Se cunoaște faptul că pepenele verde conține practic toate substanțele nutritive. Principalele fiind: licopen, vitamina A, citrulină și vitamina C.

Beneficiul Nr.1 – Îmbunătățește pielea.

Includeți în meniul dvs pepenele verde și pielea va fi mai elastică și mai luminoasă. Conform specialiștilor vitamina A stimulează creșterea țesuturilor din tot organismul, împrospătează și hidratează pielea.

Beneficiul Nr.2 – Îmbunătățește sănătatea inimii.

Dacă suferiți de afecțiuni ale inimi sau aveți dureri în piept, trebuie imediat să vă adresați medicului. Substanța licopen ce se conține în pepenele verde îmbunătățește activitatea inimii. Vitamina C, carorinoizii și potasiul ajută la micșorarea nivelului de colesterol și la prevenirea bolilor de inimă.

Beneficiul Nr.3 – Îmbunătățește sănătatea rinichilor.

Este foarte importantă prevenirea apariției pietrelor la rinichi, iar în ajutor vă vine pepenele verde. Acest fruct mărește fluxul de urină fără a crea o presiune suplimentară asupra rinichilor. Pepenele verde ajută la eliminarea surplusului de lichid din organism.

Beneficiul Nr.4 – Îmbunătățește vederea.

Pepenele verde acționează benefic asupra vederii și a sănătății ochilor. Vitamina A ameliorează degradarea funcției ochilor ce se produce din cauza vârstei înaintate, precum și previne apariția orbirii de noapte.

Beneficiul Nr.5 – Este folositor pentru oase.

Odată cu înaintarea în vârstă este tot mai dificil de menținut sănătatea oaselor. Din fericire, pepenele verde conține licopen și potasiu care ameliorează sănătatea oaselor, a articulațiilor și diminuează riscul traumelor oaselor.

Beneficiul Nr.6 – Micșorează tensiunea arterială.

Multe persoane încearcă să coboare tensiunea arterială cu ajutorul dietelor și a exercițiilor fizice. Încercați să includeți în meniu și pepenele verde. Acesta conține o cantitate însemnată de potasiu și magneziu, de aceea micșorează tensiunea arterială.

Beneficiul Nr.7 – Ameliorează durerile musculare.

Pepenele verde ne vine în ajutor și în cazul inflamațiilor și ameliorează durerile musculare. S-a demonstrat că persoanele care au consumat suc de pepene înainte de antrenament au avut dureri musculare neînsemnate în comparație cu ceilalți. Având în vederea cantitatea mare de fructoză din sucul de pepene, este mai bine să se consume pulpa propriu-zisă.

Beneficiul Nr.8 – Luptă împotriva astmei.

Pepenele verde le poate fi de folos și persoanelor ce suferă de astmă. Cercetătorii susțin că consumul mare de vitamina C diminuează riscul de dezvoltare a astmei. Dacă suferiți deja de astmă, consumul de pepene verde va ameliora starea generală a a organismului.

Beneficiul Nr.9 – Ajută în caz de cancer de prostată.

Desigur că un pepene verde nu este suficient pentru tratarea cancerului, însă acesta conține substanțe anticancerigene. Pepenele verde diminuează riscul dezvoltării cancerului datorită proprietăților sale antioxidante. Licopenul micșorează riscul apariției cancerului de prostată.

De acum încolo veți consuma mult mai mulți pepeni verzi, nu-i așa?

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!