Articole Populare

Iată ce se va întâmpla cu organismul dvs dacă veți consuma zilnic semințe de in

Latinescul Linum usitatissimum înseamnă ”inul este cel mai folositor”. Cine ar fi crezut că aceste semințe mici posedă astfel de proprietăți miraculoase!

Datorită componenței lor unice, semințele de in pot preîntâmpina și tratata o mulțime de afecțiuni: de la constipații până la afecțiuni mai grave ale inimii.

семена льна полезные свойства

Semințele de in sunt benefice pentru toți cei care țin regim, deoarece sunt bogate în fibre și grăsimi care se asimilează ușor, datorită cărora sațietatea apare mai repede și crește de câteva ori valoarea nutritivă a oricărui produs care este consumat împreună cu ele. Însă au un conținut scăzut de proteine!

Cât de folositoare sunt semințele de in

Beneficiile semințelor de in constau în 3 componente principale: fibre, acizi grași semi nesaturați, lianți. Vitaminele din grupa B, vitamina E, iodul, calciul, zincul, fierul, carotina, magneziul, sulful, fosforul, potasiul, siliciul, cuprul, nichelul, manganul, molibdenul, cobaltul și cromul cresc beneficiile acestora.

семена льна в пищу

1. Fibrele

Fibrele solubile și insolubile reglează nivelul de colesterol rău în sânge, blocând absorbirea acestuia în intestin.

2. Acizii grași

Semințele de in sunt cea mai bogată sursă de acizi grași Omega 3. Acești lianți sunt de o importanță vitală pentru membranele celulare. Ele îmbunătățesc circulația sangvină și previn formarea trombelor ce pot cauza infarct sau accidente vasculare cerebrale.

Anume fibrele și acizii grași nesaturați fac semințele de in atât de eficiente în scăderea nivelului de colesterol.

3. Lianții

Reprezintă polifenoli care sunt antioxidanți chiar mai puternici decât vitamina E. Sursa principală a lianților se află în coaja semințelor de in. Împreună cu fitoestrogenii (substanțe vegetale asemănătoare cu proprietățile hormonilor feminini estrogeni) acestea previn eficient cancerul la sân.

Pentru un efect maxim profilactic semințele de in trebuie măcinate nemijlocit înainte de consum. Cu 30 de minute înainte de mesele principale consumați o linguriță de praf de semințe de in cu puțină apă. Durata curei depinde de rezultatul dorit și poate fi prelungită până la câteva luni.

La fel ca și în cazul produselor cu efect puternic, semințele de in au și contraindicații. Acestea nu pot fi consumate în caz de diaree, obstrucție a esofagului, a intestinului și a pylorus, calculi biliari, pietre la rinichi, afecțiuni ale uterului și ovarelor, sarcină, diabet. Este recomandat să consultați medicul înainte de a consuma semințe de in.

Primul efect al consumului semințelor de in va fi observat deja peste 2 săptămâni. Vor dispărea problemele de piele, părul va fi mai strălucitor și mai sănătos, se va ameliora digestia, se vor micșora reacțiile alergice.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!