Articole Populare

Iată ce ar trebui să se întâmple în organism după ce ai băut bicarbonat de sodiu cu apă. Este uimitor!

Bicarbonatul de sodiu are o mulţime de utilizări şi poate fi folosit pentru a combate răceala şi chiar cancerul. De asemenea, poate fi utilizat în igiena orală sau ca deodorant.

bicarbonat

În plus, tratează şi previne diareea, aciditatea, intoxicaţia cu medicamente, acidoza metabolică şi ulcerul peptic. Are efecte benefice asupra pielii, poate preveni pietrele la rinichi şi infecţiile vezicii urinare.

1. Neutralizează acidul din stomac

Consumul unui amestec dintr-o cană cu apă şi o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu restabileşte echilibrul pH-ului. Celebrul doctor Otto Warburg a constatat că celulele canceroase nu supravieţuiesc într-un mediu alcalin.

2. Ameliorează arsurile la stomac

Ce cauzează arsurile? Potrivit experţilor, asurile la stomac sunt, de obicei, cauzate de acumularea de acid în stomac. Când acest acid urcă spre esofag, persoana are o senzaţie de arsură la stomac. Bicarbonatul de sodiu, care neutralizează eficient acidul, ameliorează această senzaţie.

3. Elimină infecţiile urinare

Dacă suferiţi de o infecţie a tractului urinar, ar trebui să beţi zilnic bicarbonat de sodiu până când infecţia dispare. O linguriţă de bicarbonat dizolvată într-un pahar cu apă este suficient, dar dacă simptomele persistă, trebuie să consulatţi medicul.

4. Calmează durerile de gută

Guta este inflamarea articulaţiilor cauzată de acumularea de acid uric în organism. Amestecul de bicabonat de sodiu şi apă calmează durerile de gută, deoarece previne acumularea de acid în organism.

5. Reduce simptomele de răceală şi gripă

Bicarbonatul de sodiu distruge eficient virusul dacă este luat la început. Iată dozele recomandate:

Ziua 1: 6 doze de 1/2 de linguriţă de bicarbonat de sodiu amestecat cu apă rece la fiecare 2 ore.

Ziua 2: 4 doze din acelaşi amestec la fiecare 3 ore.

Ziua 3: 2 doze de amestec – una dimineaţa şi una seara.

Ziua 4: 1 doză pe zi până când simptomele dispar.

6. Ameliorează disconfortul cauzat de pietrele la rinichi

Acidul uric poate fi cauza pietrelor la rinichi. Consumul regulat de bicarbonat de sodiu cu apă dizolvă pietrele şi previne formarea altora.

7. Îmbunătăţeşte performanţele fizice

Alcalinitatea bicarbonatului de sodiu reduce nivelul de acid lactic produs de muşchi, ceea ce permine un antrenament mai lung.

Acesta este un test pentru aciditatea din stomac

Stomacul produce acid clorhidric pentru a ajuta digestia. Acesta este necesar pentru a descompune proteinele în aminoacizi esenţiali, a stimula pancreasul şi a preveni bolile. Canitatea redusă de acid clorhidric poate provoca arsuri la stomac, indigestie, constipaţie şi balonare.

Notă: Puteţi efectua un test la domiciliu pentru a testa nivelul de HCL. Amestecaţi 1/4 linguriţă de bicarbonat de sodiu cu 250 ml de apă rece. Beţi acest amestec dimineaţa pe stomacul gol. Calculaţi cât timp trece până râgâiţi după ce aţi băut amestecul. Dacă nivelul de acid clorhidric este normal ar trebui să râgâiţi după 2-3 minute.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: healthylifetricks.com

Printare
error: Content is protected !!