Articole Populare

Iată care sunt cele 3 categorii de oameni care nu au voie să consume ghimbir!

Ghimbirul este un produs natural extrem de util și necesar pentru sănătate. Chinezii au fost primii care au început să folosească masiv ghimbirul în alimentație, ceea ce probabil și explică faptul că în prezent anume chinezii sunt cel mai numeros popor din lume.

Cu toate acestea, ca și în cazul oricărui produs, ghimbirul este contra indicat anumitor persoane. În acest articol vă vom spune care sunt cele 3 categorii de oameni care nu au voie să consume ghimbir.

patru-categorii-de-persoane-care-nu-au-voie-sa-consume-ghimbir

1. Persoanele cu masă insuficientă a corpului

Ghimbirul face parte aproape din toate dietele pentru slăbit, pentru că este un produs care stimulează metabolismul, ceea ce la rândul său cauzează pierderea de greutate. Astfel, dacă în cazul persoanelor supraponderale ghimbirul este indicat, atunci persoanelor subponderale el este interzis.

2. Femeile însărcinate

Ghimbirul conține o serie de stimulente puternice care pot induce contracții premature la femeile însărcinate. Astfel, deși poate fi consumat în doze mici la începutul sarcinii pentru a reduce grețurile, ulterior acesta trebuie total ocolit.

3. Persoanele bolnave de hemofilie

Hemofilia este o boală care se manifestă prin aceea că persoana bolnavă de hemofilie atunci când se rănește poate opri doar cu mare dificultate (ori nu poate opri deloc) hemoragia, chiar dacă aceasta este mică. Ghimbirul la rândul său funcționează ca anticoagulant, respectiv trebuie evitat în totalitate de oamenii care suferă de această boală.

Nu uita să te împărtășești cu prietenii cu acest articol util.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Sursa: mamabee.com

Printare
error: Content is protected !!