Articole Populare

Iată care sunt alimentele ce nu se congelează niciodată!

Congelarea este o metodă foarte bună de a păstra alimentele pe un termen lung. Însă proverbul spune că ”dacă undeva se pune, înseamnă că din alt loc se ia”. Altfel spus, putem păstra alimentele congelate, însă ele oricum își vor pierde o parte din proprietăți.

Nu trebuie să credem că în alimentele congelate bacteriile nu se înmulțesc. Ele continuă să se înmulțească, însă mai lent și acest proces de înmulțire al lor nu poate fi stopat chiar dacă am avea congelator minus 30 de grade Celsius. Cei care au uitat în congelator o bucată de carne veche pe câțiva ani știu acest lucru din practică.

646x404

Înmulțirea bacteriilor nu este unicul efect negativ al congelării. Se știe că apa la înghețare se dilată cu 10%. Acest fapt duce la distrugerea țesuturilor și texturilor alimentelor congelate, pentru că toate alimentele conțin apă.

De asemenea, încă un efect negativ al congelării este pierderea calităților gustative și aromate ale alimentelor. Unele substanțe care dau gust și aromă unui produs la congelare pur și simplu se distrug. Iată de ce fructele și legumele congelate după decongelare nu mai au gustul și mirosul din timpul când erau proaspete. Tot aceasta este cauza pierderii gustului peștelui congelat.

În cazul produselor lactate, gustul lor după congelare rămâne practic același. Însă nu trebuie să ne îmbătăm cu apă. Să nu credem că dacă gustul e același, proprietățile produsul lactat vizat a rămas neafectat.

În realitate, produsele lactate au forte mult de suferit de pe urma congelării, mai mult decât carnea și produsele vegetale luate împreună. Astfel, o mulțime de acizi grași, aminoacizi, vitamine și substanțe utile mor în congelator. Doar gustul rămâne intact, în rest, mult folos în urma consumului lor nu vom primi.

În concluzie, specialiștii în alimentație recomandă evitarea totală a congelării produselor, ori, dacă aceasta nu este posibil, micșorarea termenului de congelare.

Următoarele produse devin inutile pentru organism după congelare:

  1. Produsele lactate
  2. Mierea
  3. Usturoiul
  4. Ceapa (avem în popor și o expresie relevantă ”cât o ceapă degerată/congelată”)
  5. Roșiile
  6. Pătrunjelul
  7. Fructele

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Sursa: huffingtonpost.com

Printare
error: Content is protected !!