Articole Populare

”În funcție de modul în care gândim, ne putem prelungi viața”, afirmă neurologul Constantin Dulcan.

Prof. dr. Constantin Dulcan este un psihiatru și neurolog din România care cu regularitate îi informează pe români despre pericolele gândirii negative. În anul 1981 el a lansat cartea ”Inteligența Materiei”, o carte în care se demonstra efectul nefast al stresului asupra vieții noastre de zi cu zi.

Această carte a făcut o adevărată revoluție în mediul științific. În continuare vă prezentăm câteva fragmente importante din carte, unde sunt cele comasate cele mai importante idei ale cărții:

s604x0_constantin_dulcan

”Modul în care gândim influențează mediul în care trăim. Dacă gândim bine și frumos, lumea se schimbă spre bine, fără ca noi să facem ceva concret în acest sens. Dacă, din contra, gândim urât și prost, lumea devine la fel.

Atunci când gândim, vorbim sau acționăm în termeni de dragoste, iertare, compasiune și recunoștință, creăm în jurul nostru un câmp energetic pozitiv. Aceste energii sunt în stare să ne mențină mai mult timp sănătoși și tineri. Aceste energii pot modifica procesele biochimice din corpul nostru! La rândul lor ura, invidia și violența ne îmbătrânesc psihosomatic. Creierul secretă mai mult cortizol, care este un hormon al stresului, fapt care ne erodează organismul pas cu pas, pentru că acest hormon este unul toxic.

Dezechilibrul din sufletul nostru se proiectează în mediul în care trăim. Dacă în suflet la noi este ordine, ordine va fi și în jurul nostru. Viceversa la fel este valabilă.

Pe zi emitem circa 60.000 de gânduri. Este foarte important ca toate ele să fie bune. În clinica din Craiova pe care o conduc, vizitez zilnic minim 30 de bolnavi. Deja de mulți ani observ că pacienții care afirmă că se vor face bine, într-adevăr se fac bine în scurt timp, pe când cei care mereu sunt nemulțumiți de ceva (injecția doare, pastila e amară, procedura e neplăcută, etc) aceștia pleacă mai greu acasă. Uneori ei se întorc la spital peste câteva zile… Însă așa ceva nu se întâmplă cu pacienții care gândesc și simt pozitiv.

Nu trebuie să uităm în nici un caz că vindecarea începe în primul în capul și sufletul nostru. Dacă sufletul e bolnav, trupul anevoie se vindecă. Prin urmare, să gândim pozitiv și să nu ne descurajăm niciodată! Bolile și greutățile vieții cedează lesne în fața gândirii pozitive”, afirmă dr. Dulcan.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l prietenilor pe Facebook!

Îți dorim să gândești doar pozitiv!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!