Articole Populare

Frunzele de ferigă te pot feri de orice boală dacă le pui în pernă!

În natură există o mulțime de specii de ferigi, iar una din cele mai utilizate pentru rețete naturiste este Pteridium aquilinum. Frunzele sale sunt culese toamna și se lasă la uscat, după care sunt folosite pentru a umple… pernele!

Întâi de toate un somn petrecut pe o astfel de pernă este mult mai liniștit și odihnitor. Feriga din pernă este de ajutor în tratamentul crampelor, reumatismului, gutei, problemelor cu auzul și chiar a rupturilor de ligamente. De asemenea ea s-a dovedit a fi un remediu puternic împotriva durerilor de sorginte reumatică și este un repelent eficient împotriva insectelor din casă.

1200

Dar umplerea pernei nu este unicul mijloc prin care puteți beneficia de efectele miraculoase ale ferigii. Așezarea frunzelor de ferigă în pantofi va reduce considerabil oboseala picioarelor, în cazul în care activitatea dvs. presupune multă mișcare.

De asemenea pentru tratamentul gutei și a reumatismului puteți prepara tinctură de ferigă – e un remediu extraordinar de eficient! Pur și simplu aplicați tinctura pe zonele afectate de boală și masați delicat.

E important să rețineți că această plantă miraculoasă vă poate fi de mare folos, dar în același timp ea are și contraindicații. În speță contactul cu frunzele de ferigă afectează uterul, de aceea utilizarea oricăror remedii pe baza acestei plante este strict interzis femeilor însărcinate.

Aveți grijă de sănătatea dvs. și savurați din plin darurile minunate ale naturii!

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!