Articole Populare

Evită îmbătrânirea prematură cu sucul de cartofi

Cartoful are efect diuretic, antiseptic, remineralizant şi tonic cardiac.

Miezul de cartof este foarte bogat în amidon, vitamina C, potasiu, magneziu, calciu. Iar coaja conţine flavonoide, complexul de vitamine B, compuşi fenolici, şi are acţiuni antioxidante şi antitumorale.

Cartofii ne prelungesc viața noastră

Secretul dobândirii tineţei fără bătrâneţe este stilul de viaţă şi alimentarea corectă. Un aliment ce nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră zilnica este cartoful, deoarece el revitalizează organismul şi adaugă ani vieţii noastre.

O confirmare a celor spuse sunt populaţia din munții Anzi, un popor unde cartoful este o tradiţie milenară, trăiesc peste 90 de ani, datorită consumării acestei legume.

Cartofii împiedică îmbătrânirea prematură

Consumul sucului de cartofi previne îmbătrânirea preamatură. Procesele degenerative la nivelul sistemului nervos şi sistemului vascular sunt prevenite de pigmenţii carotenoizi din miezul cartofului şi enzimele cu vitaminele din coajă.

Deci cartoful previne următoarele afecţiuni: accidentele vasculare, cataracta, Alzheimer-ul, etc.

Cură cu suc de cartofi

Pentru acestă cură se recomandă folosirea cartofilor crescuţi natural, fără îngrăşăminte. Cartofii se spală bine cu tot cu coajă şi din ele se face suc, care se consumă imediat.

Se recomandă consumarea zilnică a 400-1000 ml, se poate de combinat cu suc de mere sau morcov. Cura dureză 15 zile, urmată de pauză de o săptămână.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.com

Sursa: khoobsurati.com

Printare
error: Content is protected !!