Articole Populare

Este unul dintre cele mai sănătoase produse naturale. Iată de ce trebuie consumat NELIMITAT!

Nu întâmplător se afirmă că lucrurile geniale sunt în sinea lor simple. Aceasta este valabil și în cazul verzei. Deși ne-am obișnuit să o privim ca pe o legumă simplă, varza posedă atât de multe beneficii și proprietăți, încât nu vom exagera deloc dacă o vom numi o legumă genială.

Iată ce ai de câștigat consumând varză:

varza

1. Rămâi tânăr și chiar poți întineri! Datorită conținutului ridicat de vitamina D și A și de antioxidanți, varza combate efectul nociv al radicalilor liberi, întârziind astfel procesul de îmbătrânire.

2. Reduci inflamațiile interne până la dispariția lor completă – glutamina din varză reduce inflamații interne, durerile articulare, febra, problemele pielii și iritațiile.

3. Previne cancerul – ca și în cazul legumelor din aceeași familiei (de ex. broccoli sau conopida), antioxidanții din varză previn apariția cancerului, mai ales cancerul de sân.

4. Eficientă contra durerii – dacă este folosită sub formă de compres. Frunzele se strivesc până devin zemoase, după care se aplică pe zona dureroasă. De asemenea, pentru a elimina durerile de cap, poate fi folosit sucul de varză.

5. Curăță ficatul și sângele – varza conține una dintre cele mai puternice substanțe detoxifiante cunoscute la moment. Consumând varza crudă, sângele devine mai curat și fluid iar din ficat se elimină toxinele.

6. Necesară pentru ochi – beta-carotenul din varză este un compus absolut necesar pentru buna funcționare a ochilor .

7. Previne ateroscleroza și scade colesterolul – pentru a obține acest efect este nevoie de consumat zilnic câte 300 g de varză pe zi, timp de 3 săptămâni.

8. Mărește metabolismul – efect necesar pentru a pierde kilogramele în plus.

9. Menține creierul sănătos – vitamina K din varză și antocianinele din varză previn declinul cognitiv.

10. Fortifică sistemul imunitar – efect datorat conținutului imens de vitamina C în varză.

Consumă această legumă cât mai des pentru a avea parte de aceste beneficii!

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Sursa: youthhealthmag.com

Printare
error: Content is protected !!