Articole Populare

Ea a turnat bicarbonat de sodiu în pat și peste 30 de minute a rămas uimită. Fă și tu la fel!

Mulți oameni care se cântăresc seara înainte de somn și dimineața după ce se trezesc constată că în timpul nopții au pierdut 1-2 kilograme, chiar dacă în timpul nopții nu au fost la baie. Aceștia se întreabă stupefiați unde au dispărut kilogramele…

Întrebarea este bună, dar răspunsul este destul de simplu: În timpul nopții noi transpirăm intens și prin transpirație pierdem în greutate. O parte din transpirație se evaporă, alta însă intră în saltea. Anume așa se face că saltelele noi și uscate par mai ușoare decât după ce am dormit pe ele câteva săptămâni. Și pentru că transpirăm în timpul nopții, aceasta înseamnă că salteaua își pierde din prospețime și acumulează un miros specific.

În acest articol ți-am pregătit 2 trucuri cu ajutorul cărora vei putea face salteaua ta ca nouă!

1. Pentru a reîmprospăta salteaua, presoară pe ea bicarbonat de sodiu și acoperă salteaua cu o pătură pe jumătate de oră. După aceasta aspiră bicarbonatul. Salteaua ta va mirosi mai bine, pentru că bicarbonatul este un deodorizant natural. La dorință, înainte de a presura bicarbonatul pe saltea poți picura în el câteva picături de ulei esențial. Astfel salteaua ta va mirosi și mai bine.

2. Dacă ai o pată pe saltea, umezește zona, presoară bicarbonat de sodiu și cu ajutorul unei cârpe freacă zona în mișcări circulare. Așa pata se va dizolva și dispărea.

Încă 3 sfaturi utile pentru a avea o saltea pe care este plăcut să dormi:

  1. Întoarce salteaua din când în când pe cealaltă parte.
  2. Niciodată nu uda salteaua.
  3. Zonele pe care le-ai udat sau umezit trebuie uscate cu foehnul.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.com

Sursa: youtube.com

Printare
error: Content is protected !!