Articole Populare

După ce vei afla ce beneficii are, nu vei mai arunca coaja de ceapă. Este uimitor!

Deseori ni se întâmplă să aruncăm cele mai gustoase şi sănătoase părţi ale unor alimente. Trebuie să ştim că cele mai multe beneficii ale fructelor şi legumelor se găsesc în partea colorată.

aa00f1933dbe7d8b97890489799f67c3

De exemplu, în coaja unei cepe se găseşte antioxidantul numit quercetina, care contribuie la scăderea tensiunii arteriale şi previne arteroscleroza. De asemenea, coaja distruge celulele canceroase, scade nivelul zahărului în sânge, întăreşte imunitatea cu ajutorul vitaminei C şi previne sângerarea nazală.

Culoarea închisă a cojii indică un nivel mai crescut de fitonutrienţi. Ţelina şi broccoli au mai multe vitamine şi fibre în frunze decât în tulpini, la fel şi morcovii, şi sfecla.

Puteţi preveni dezvoltarea unei tumori, sau scădea nivelul de zahăr în sânge gătind la aburi frunze Chard, varză creaţă. Adăgauţi lamâie şi usturoi pentru a-i da aromă.

Coaja de lamâie de asemenea este eficientă, având de 2 ori mai mulţi nutrienţi decât lamâia. Este bogată în fibre şi poate trata disfuncţiile erectile uşoare.

Nu aruncaţi frunzele , tulpinele sau rădăcinile pentru că ele sunt de mare folos pentru menţinerea organismului sănătos. Puteţi să le adăugaţi în mâncare sau băutură.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: healthylifeidea.com

Printare
error: Content is protected !!