Articole Populare

Dieta Rina: cum să obţii corpul pe care îl visezi în doar 90 de zile

Fiecare visează să mănânce produsele preferate şi să slăbească. Noi îţi propunem o soluţie – dieta Rina, în 90 de zile vei slăbi cu 10-15 kg, chiar dacă vei mânca paste, ciocolată, pâine.

Dieta va dura 90 de zile şi va consta într-un ciclu în cadrul căruia vei repeta 4 zile de alimentaţie disociată cu alimente diversificate: proteine, vitamine, amidon, carbohidranţi. O dată la 28 de zile vei avea o zi în care vei consuma doar apă. Principiul acestei metode constă în faptul că consumând alimente dintr-o singură categorie, digestia devine mai uşoară şi mai rapidă.

Cum funcţionează dieta Rina?

Pe lângă regimul alimentar ce urmează să-l respecţi, nu uita de faptul că zilnic trebuie să te hidratezi bine şi să faci sport cel puţin 30 minute. Este foarte important să respecţi ordinea zilelor şi regulile lor, orice abatere poate duce la eşec. Micul dejun va fi acelaşi în fiecare zi. El trebuie să fie compus 90% din fructe proaspete şi fructe uscate.

Ziua 1 – proteine

În prima zi se mănâncă carne, ouă şi lactate. Se recomandă carne slabă preparată la cuptor sau în aburi. Pentru diversificare poţi să mănânci şi o salată de legume proaspete, fără ulei.

Ziua 2 – legume

Se permite orice combinaţie de legume proaspete, gătite la cuptor sau în aburi. Este interzis uleiul, îl poţi înlocui cu condimente şi ierburi aromate.

Ziua 3 – carbohidraţi

În această zi te poţi alinta cu paste gătite în sos de roşii, pizza cu legume, ciocolată neagră şi produse de patiserie.

Ziua 4 – vitamine

În ziua a 4-a poţi consuma fructe şi legume, gătite şi combinate sub orice formă, în cantitate nelimitată.

Regulile generale a dietei Rina

Respectă intervalul de minim 2 ore între mese. Zilnic trebuie să consumi apă, ceai şi cafea. Nu se permit băuturile îndulcite şi alcoolul. Serveşte micul dejun între orele 4:00-12:00. Între orele 12:00-20:00  trebuie să oferi organismului tău cea mai mare parte din alimentaţie, să serveşti cina şi prânzul. După orele 20:00 se interzice să mai mănânci ceva.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.com

Sursa: ligia-fiedler.ro

Printare
error: Content is protected !!