Articole Populare

De ce nu trebuie să arunci cojile de banane: 10 moduri în care le poţi utiliza!

Bananele sunt unele dintre cele mai populare fructe de pe planetă şi pe lângă gustul delicios, au numeroase beneficii pentru sănătate.

Bananele sunt bogate în antioxidanţi, vitamine şi minerale. Cu toate acestea, noi toţi aruncăm, de obicei, cojile lor, chiar dacă acestea sunt extrem de utile.

Iată cum le putem utiliza:

Dureri de cap

Bananele sunt bogate în potasiu, aşa că poţi pune coaja pe frunte sau pe parte din spate a gâtului pentru a calma durerea de cap.

Veruci

Cojile de banane îndepărtează eficient negii, doar freacă zona afectată cu partea lor interioară sau pune o bucată mică pe neg şi fixează-l cu un bandaj.

Psoriazis

Cojile de banane hidratează pielea, ameliorează mâncărimea şi vindecă psoriazisul. Aplică coaja pe zona afectată de 1-2 ori pe zi, iar efectele vor fi vizibile în câteva zile.

Mâncărimi şi iritaţii

Cojile de banane, aplicate pe zona afectată, vor calma mâncărimea şi erupţiile cutanate foarte curând.

Albirea dinţilor

Curăţă dinţii cu o coajă de banană timp de câteva minute, iar în câteva săptămâni, dinţii tăi vor fi perfect albi şi sănătoşi.

Tratarea hemoroizilor

Cojile de banane au efecte excelente în caz de hemoroizi. Tot ce trebuie să faci este să freci zona afectată cu o coajă, timp de 5 minute, repetând procedura de 5 ori pe zi.

Muşcături de insecte

Coaja se freacă pe muşcăturile de insecte pentru calmarea mâncărimii şi a pielii.

Acnee

Cojile de banane vor reduce inflamaţia şi iritaţia şi vor preveni focarele. Trebuie să freci acneea cu o coajă, înainte de a merge la culcare.

Echimoze

Cojile de banane au proprietăţi puternice de regenerare, astfel încât acestea pot accelera vindecarea vânătăilor.

Lustruire naturală

Cojile de banane pot face mobila să strălucească din nou, ustensilele de bucătărie, curăţă praful de pe frunzele plantelor din casă şi chiar pot lustrui pantofii.

 

Sursa: healthyfoodhouse.com

Autor text:  Sănătoşi.com

Printare
error: Content is protected !!