Articole Populare

Dafinul nu întâmplător a fost numită ”Planta Învingătorilor”. Află AICI toate cauzele!

Dafinul este cunoscut în calitate de condiment natural care nu lipsește din bucătăria oricărei femei care se respectă. Însă dafinul nu este doar o plantă aromată care conferă bucatelor un miros plăcut.

În trecut, dafinul era asociat cu puterea, măreția și triumful. În Roma și Grecia Antică persoanele care făceau ceva măreț purtau coroane din dafin, care era cea mai înaltă distincție de stat și cel mai onorabil lucru din toate.

În prezent compușii extrași din dafin sunt folosiți în medicina clasică. Medicina tradițională la fel a preluat această plantă și o utilizează cu succes contra unei serii de afecțiuni grave.

dafin

Iată care sunt acestea:

Artrită, paralizie, crampe musculare – zona afectată se încălzește după care deasupra se aplică ulei de dafin și se freacă timp de 10 minute.

Boli ale articulațiilor – pentru a preveni și vindeca aceste boli, este necesar de utilizat praful de dafin în toate bucatele gătite pentru prânz. Uleiurile de dafin contribuie la o mai bună mobilitate a articulațiilor și elimină durerea de la încheieturi. De asemenea, se îmbunătățește starea generală de sănătate a organismului.

Gripă și bronșită – o coajă de portocală și 4 frunze de dafin se fierb într-un litru de apă și se lasă la macerat pentru jumătate de oră. După aceasta apa se bea. Bolnavul se va reface în scurt timp.

Anorexie – Se face o infuzie de frunze de dafin și se bea înainte de mâncare.

Nevralgii – dafinul este un anti-nevralgic puternic care trebuie consumat sub formă de infuzie de persoanele care vor să se vindece de această afecțiune.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l prietenilor tăi!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Sursa: rhs.org.uk

Printare
error: Content is protected !!