Articole Populare

Dacă observați astfel de pete pe corp, adresați-vă imediat medicului!

Odată cu încălzirea timpului mulți se străduie să se afle cât mai mult în aer liber, mai ales cu copiii. Sarcina principală a părinților este nu doar să asigure copiilor o plimbare folositoare fie în pădure, fie în parc, dar să asigure și să-i protejeze și de eventuale pericole.

Medicii avertizează despre activitatea anormală a căpușelor în luna mai 2016. Fiți atenți!

Țineți minte că mușcătura de căpușe nu este inofensivă. Pe lângă senzațiile neplăcute căpușele sunt cauza multor afecțiuni grave. De fapt, căpușele nu sunt dăunătoare în sine, dar ele sunt purtătoare de infecții. Căpușele transmit boala Lyme (Borelioză), care poate afecta articulațiile, inima și sistemul nervos. De aceea este important să depistați la timp căpușele pe haine sau pe piele.

Semnele principale ale mușcăturii de căpușă sunt: slăbiciune, dureri musculare, febră, greață și dereglări de somn. Aceste simptome pot apărea chiar și după câteva zile de la mușcătură. Medicii recomandă verificarea foarte atentă a hainelor după plimbările în aer liber. Dacă vă veți adresa la timp medicului, atunci boala poate fi tratată fără complicații.

Părinții trebuie să fie foarte atenți, deoarece copiii sunt mai predispuși riscului de îmbolnăvire.

Luați aminte că tratarea întârziată sau incorectă poate duce la dezvoltarea ultimei stadii a bolii Lyme, care se tratează foarte greu și poate duce la invaliditate sau chiar deces.

Dacă ați observat pe corp astfel de pete, adresați-vă imediat medicului! Acestea pot fi primele semne ale bolii.

mr33
mr333

O astfel de erupție cutanată este denumită eritem migrator. Ea este diagnosticată la 70-80% din oameni, sângele cărora a fost infectat cu boala Lyme.

Uneori mușcătura nu este observată sau este confundată cu cea de țânțar. Însă diferența dintre consecințele acestora este colosală.

Alte simptome ale bolii sunt: febră, dureri de cap, oboseală cronică, frisoane, spasme și dureri musculare, dureri de articulații, inflamarea nodulilor limfatici. Acestea sunt doar primele simptome.

Dacă nu vă adresați la timp medicului, poate fi afectat sistemul nervos, inima, se poate umfla fața sau poate apărea paralizia. De asemenea, persoanele infectate sunt diagnosticate cu palpitații ale inimii, insuficiență respiratorie, inflamarea nervului spinal, nervozitate, iritabilitate, senzație de amorțeală la nivelul membrelor, înțepături ale membrelor și alte simptome.

Deși boala Lyme se tratează ușor cu antibiotice, este important ca ea să fie depistată în stadiu incipient.

Înainte de a pleca într-o excursie sau de a ieși la o plimbare în parc, străduiți-vă să vă protejați la maxim pe dvs și copii dvs de această boală gravă:

  1. Folosiți unguente speciale împotriva insectelor.
  2. Verificați-vă atent de căpușe atât pe haine, cât și pe piele după plimbare.
  3. Convingeți-vă că pe pielea dvs și a copiilor nu au apărut erupții noi.

Dacă ați observat o căpușă înfiptă în piele, nu încercați să o scoateți de sine stătător. Medicii recomandă să vă adresați la cea mai apropiată clinică, iar după extragere solicitați imediat transmiterea căpușei pentru expertiză. În așa mod veți putea stabili dacă era sau nu purtătoare de boală, simptomele căreia pot apărea doar după câteva săptămâni de la mușcătură. Tratarea la timp cu antibiotice va permite stoparea dezvoltării bolii.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!