Articole Populare

Cu un simplu termometru vei putea verifica tiroida direct la tine acasă!

Toată lumea cunoaște ce înseamnă boala glandei tiroide și care este impactul acestei boli asupra organismului. Investigațiile legate de această glandă se fac la medic și acesta ne spune dacă avem tiroida bolnavă sau nu.

Cu toate acestea există o metodă de a afla în ce stare avem tiroida fără a ieși din casă. Pentru aceasta vei avea nevoie de un simplu termometru!

Testarea stării glandei tiroide cu ajutorul termometrului este cunoscută drept metoda Barney.

Iată în ce constă aceasta:

Atunci când avem hipotiroidie, temperatura corpului scade cu puțin, iar atunci când avem hipertiroidie, temperatura corpului din contra – crește. Știind aceste lucruri putem verifica starea glandei cu termometrul.

Pentru aceasta este nevoie ca dimineața atunci când te-ai trezit să pui sub braț un termometru (nu uita să-l scuturi în prealabil). Lasă termometrul sub braț timp de 10 minute, după care scrie pe o foaie temperatura indicată. Fă același lucru 5 zile la rând, după care fă media temperaturilor pe cele 5 zile.

Astfel, în cazul că cifra finală va fi cuprinsă între 36.5 și 36.8 grade, această înseamnă că tiroida ta este sănătoasă. Iar dacă cifra este mai mică sau mai mare decât acest interval, atunci este foarte probabil ca abaterea să fie cauzată de tiroida bolnavă. În acest caz trebuie să mergi la medic pentru investigații mai temeinice.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.com

Sursa: healthandlovepage.com

Printare
error: Content is protected !!